Când se întoarce Traian Băsescu la Cotroceni?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a se întoarce în fotoliul prezidenţial, Traian Băsescu mai are de aşteptat ca decizia de astăzi a Curţii Constituţionale să treacă prin Parlament, iar apoi să fie publicată în Monitorul Oficial.

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a anunţat că, după decizia de a invalida referendumul privind demiterea preşedintelui, magistraţii constituţionalişti se vor întruni mâine, la ora 10.00, pentru citirea în plen a hotărârii. Apoi, decizia va fi trimisă Parlamentului, acolo unde va fi citită, iar senatorii şi deputaţii vor lua act de această hotărâre.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că va convoca şedinţa Biroului Permanent în momentul în care va primi hotărârea CCR, şi a explicat paşii procedurali.

"Decizia trebuie citită în plenul Curţii, după aia se trimite celor doi preşedinţi de Camere, cei doi preşedinţi convoacă Birourile Permanente, care trebuie să fie în cvorum - pentru că aici se aplică şi Regulamentul Senatului. Birourile Permanente convoacă plenul reunit într-o şedinţă extraordinară, plenul trebuie să fie în cvorum, se citeşte decizia Curţii şi se închide plenul. Apoi se publică în Monitorul Oficial, de îndată", a explicat Zgonea pentru Mediafax.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, crede că probabil joi va avea loc şedinţa de plen a Parlamentului în care va fi citită decizia Curţii Constituţionale în legătură cu referendumul.

Blaga a menţionat că, potrivit datelor primite de către liderul deputaţilor PDL din partea preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, decizia CCR va fi citită, miercuri dimineaţă, în plenul Curţii, iar miercuri sau joi dimineaţă se vor reuni Birourile Permanete, iar joi va avea loc sesiunea extraordinară a celor două Camere în care se va citi decizia Curţii Constituţionale.

El a mai spus că în Parlament nu se poate schimba nimic în legătură cu decizia Curţii. „Legea este clară, Parlamentul ia act de decizia Curţii Constituţionale", a spus liderul PDL.

Parcursul procedural se va încheia în momentul în care Parlamentul va trimite decizia Curţii către Monitorul Oficial. În momentul publicării decizia este pusă în aplicare, iar Traian Băsescu se poate întoarce în funcţia din care a fost suspendat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite