Dobre: Buletinele de vot sunt tipărite de Monitorul Oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Victor Paul Dobre
Victor Paul Dobre

Ministrul Administraţiei, Victor Paul Dobre, a declarat, astăzi, că cele peste 20 de milioane de buletine de vot pentru referendum vor fi tipărite de Monitor deoarece acestea sunt normele legale şi "nu pentru a satisface dorinţa cuiva".

"Nu s-a pus problema de a satisface dorinţa cuiva. Eu am organizat şi referendumul din 2007 şi în situaţii de acest fel cea mai bună soluţie este Monitorul Oficial, pentru că este un număr foarte mare de buletine de vot, probabil în jurul cifrei de 20 de milioane, dacă nu mai mult pentru că trebuie să trimitem buletine de vot în toată lumea", a spus Dobre.

El a precizat că decizia de ansamblu asupra tuturor elementelor componentei administrative a referendumului va aparţine Biroului Electoral Central (BEC).

"Parlamentul a stabilit întrebarea, noi am stabilit un model al buletinului de vot, dar decizia definitivă o va lua BEC în momentul în care va fi complet. Din momentul acela va trebui să realizăm într-un termen optim tipărirea buletinelor de vot de către Monitor, iar tot ce înseamnă material electoral, şi în special ştampile, buletine de vot, sunt sub un control permanent, sunt predate, sunt păzite (...). Deci, nu satisfacem cererea cuiva, ci respectăm prevederile legale", a spus ministrul.

Întrebat de jurnalişti dacă buletinele de vot vor fi şi înseriate, cum de asemenea şi-a exprimat speranţa preşedintele Băsescu, ministrul a spus că acestea vor arăta "aşa cum au fost întotdeauna.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri seară, că speră ca Hotărârea de Guvern legată de organizarea referendumului din 29 iulie privind demiterea sa să fie corectă şi să nu permită buletine de vot tipărite "de tot felul de SRL-uri".

El a adăugat că speră ca Regia Monitorului Oficial să fie desemnată "să tipărească buletinele înseriate".

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite