Băsescu: Nu-l pot revoca pe Victor Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele suspendat Traina Băsescu crede că Victor Ponta va rămâne în continuare premier, şi în cazul în care el se va întoarce la Cotroceni, notează "Vocea Rusiei".

"Preşedintele poate doar să desemneze prim-ministrul, dar nu-l poate revoca. Revocarea prim-ministrului poate fi făcută doar de Parlament. Deocamdată Victor Ponta are o majoritate în Parlament şi nu cred că Parlamentul îl va revoca", a spus Băsescu.

Întrebat dacă se va întoarce la palatul prezidenţial, preşedintele suspendat a răspuns: "Numai Curtea Constituţională decide. Înaintea deciziei Curţii Constituţionale n-aş vrea să fac nicio apreciere pentru că ar putea fi considerată o tentativă de a influenţa decizia Curţii".

Citeşte aici interviul complet:Băsescu: România cu preşedinte de dreapta şi Guvern de stânga

Premierul Victor Ponta afirmă, într-un interviu acordat ziarului The Guardian, că este dispus "să coabiteze" cu preşedintele Traian Băsescu dacă acesta va respecta rolul pe care i-l conferă Constituţia.

Potrivit lui Victor Ponta, criza politică ce afectează România din mai se apropie de soluţionare, punând capăt la ceea ce el consideră 20 de ani de "timp pierdut", de la revoluţia care a condus la înlăturarea regimului comunist.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite