Băsescu a promulgat legea privind confiscarea extinsă a averilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, astăzi, legea referitoare la confiscarea produselor, instrumentelor şi altor bunuri aflate în legătură cu criminalitatea.

"Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat marţi, 17 aprilie a.c., Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Codului penal și a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Legea privind confiscarea extinsă a averilor fusese adoptat, pe 27 martie, de Camera Deputaţilor, prin apel nominal, înregistrându-se 171 de voturi "pentru", după ce, iniţial, la votul electronic, proiectul nu a trecut.

Legea a fost adoptată în varianta Senatului şi prevede că se supun confiscării mai multe bunuri în cazul în care persoana care le deţine a fost condamnată pentru comiterea anumitor infracţiuni, iar pedeapsa prevăzută de lege este închisoarea de cinci ani sau mai mare.

Infracţiunile sunt cele de proxenetism, trafic de droguri şi precursori, trafic de persoane, la regimul de frontieră de stat, de spălare de bani, a legislaţiei privind prevenirea şi combaterea terorismului, iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat.

Alte infracţiuni sunt: nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, materialelor nucleare sau alte materiale radioactive, falsificarea de monedă, divulgarea secretului economic, concurenţă neloială, deturnare de fonduri, nerespectarea dispoziţiilor privind importul de deşeuri şi reziduuri, organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, corupţie, evaziune fiscală, regimul vamal, bancrută frauduloasă, prin intermediul sistemelor informatice şi mijloacelor de plată electronice, traficul de organe.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite