Băsescu a ameninţat PDL cu trecerea în Opoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu le-a transimis liderilor PDL, la întâlnirea de luni noaptea, că, dacă partidul nu obţine la alegerile parlamentare din toamnă cel puţin jumătate plus unu din scorul USL, va trece în opoziţie, notează Mediafax.

Întâlnirea dintre Traian Băsescu şi liderii PDL a avut ca scop stabilirea obiectivului PDL pentru alegerile parlamentare din noiembrie.

În aceste condiţii, Traian Băsescu a avertizat, , că, dacă PDL vrea să rămână la guvernare şi după alegerile parlamentare din acest an, trebuie să obţină mai mult de jumătate din scorul USL. "Dacă nu, treceţi în opoziţie", i-ar fi avertizat Traian Băsescu pe democrat-liberali, conform surselor Mediafax.

În ceea ce priveşte decizia de luni a BPN al PDL privind excluderea din partid a europarlamentarului Cristian Preda, fost consilier prezidenţial, preşedintele Băsescu i-a întrebat pe liderii democrat-liberali: "Îi daţi pe toţi afară?", fără a primi niciun răspuns, au relatat sursele citate.

Şeful statului a mai adăugat că va aplica ad literam prevederile constituţionale privind formarea Guvernului, respectiv că la consultările pe această temă trebuie invitate partidele din Parlament, nu alianţele.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la jumătatea lunii martie, la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV, întrebat dacă va numi un guvern USL, în cazul în care Uniunea va avea o majoritate parlamentară, că, potrivit Constituţiei, şeful statului invită partidele la consultări, iar USL este o alianţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite