Traian Băsescu: declarații surprinzătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Invitat la o emisiune a postului B1 tv, Traian Băsescu a profitat de ocazie pentru lămuri anumite subiecte. Iată câteva dintre declarațiile președintelui

Traian Băsescu a spus că are  o "chimie a încrederii" cu premierul Mihai-Răzvan Ungureanu, formată în anii când acesta a condus SIE şi MAE, iar singura îngrijorare faţă de acesta este să nu rateze mandatul de la Guvern.

"Nu poţi să spui că, după ce un om a servit ca şef al unuia dintre serviciile de informaţii, cu care vorbesc zilnic, un om pe care te bazezi mai ales în întâlniri care nu sunt uşoare, că nu sunt cu sindicatele, mai poţi pune un semn de întrebare că nu ai avea încredere în el, că nu e o chimie a încrederii, în capacitatea lui de a fi responsabil, în capacitatea lui de a fi loial unor obiective de interes naţional, nu persoanei Băsescu, în capacitatea lui de a organiza lucrurile", a spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că primarul Capitalei, Sorin Oprescu, nu a făcut cele două două proiecte majore pe care le-a avut, autostrada suspendată şi spaţiul verde dintre Alba Iulia şi Unirii, iar "greilor" din PDL nu ar trebui să le fie dificil să îl înfrângă în campania electorală.

"Ce i-ar fi unui greu al PDL să se ducă să îi spună: domnul Oprescu, ce ai făcut în Bucureştiul ăsta? Pasajul? Păi l-a început Băsescu şi ai votat împotriva lui. Domnul Oprescu, stadionul? Păi l-a făcut Videanu. Domnul Oprescu, în Bucureşti dacă există linia 41 şi încă 120 de kilometri păi ăia sunt făcuţi de Băsescu nu de tine. În Bucureşti, dacă există contorizare la scara de bloc, e făcută de Băsescu, nu de tine. În Bucureşti, dacă e programul de reabilitare a 110 şcoli, e făcut de Băsescu, nu de tine. În Bucureşti, dacă este programul cu reabilitarea oraşului vechi, e finanţat cu 28 de milioane de dolari de Băsescu. L-aş pulveriza", a  mai spus preşedintele, duminică seară, la B1 TV.

"Şi aş vrea să văd autostrada suspendată şi să vă aduceţi aminte că între Parcul Alba Iulia şi Magazinul Unirea trebuia să fie un spaţiu verde cu pelicani, cu căprioare, nu vă aduceţi aminte din campanie? Domn'e, măcar să pună acolo o căprioară, să o văd, un pelican...", a mai spus preşedintele.

”Sorin Oprescu este unul dintre cei mai buni oameni politici de campanie. Elena Udrea nu are şanse dacă ar candida la Bucureşti. Udrea şi Anastase sunt în devenire, mai au de mâncat politică”, a adăugat Băsescu

”Imaginea că am călcat strâmb în viaţa conjugală este indusă, aşa cum a fost şi cea indusă de Ponta că după consultări îmi căutam sticla de whisky pe jos. Nu pot decât să fiu un susţinător al femeilor datorită atmosferei din familie. La fel cum îmi sprijin soţia şi fetele fac cu orice femeie care vrea să facă ceva în politică.”

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, că imaginea sa de "bărbat care calcă strâmb", având o relaţie extraconjugală cu Elena Udrea, a fost "indusă" printr-o inteligentă campanie de presă, dar care nu are cum să reuşească să îi distrugă familia.
"E o imagine indusă (...) E generată de presă ca element de luptă cu preşedintele. E o copilărie, pentru că au încercat de fapt să şubrezească singurul loc în care îmi găsesc liniştea. Şi a fost bine gândită. Uitaţi-vă la Antena 1 şi la Realitatea, când era Vîntu. Acele două trusturi au fost focusate în atacurile Băsescu- Elena Udrea, relaţii extraconjugale, nu ştiu ce... Ştiau foarte bine, au fost foarte bine documentaţi oamenii că punctul meu de maximă rezistenţă este familia. Aici nu există pentru mine nici opoziţie, nici putere, ci sunt eu cu cele trei fete", a spus preşedintele.

El a adăugat că această campanie este dusă şi acum de Antena 3, însă relaţia de încredere între el şi soţia sa este atât de puternică încât nu are cum să reuşească "Gâdea ăla de la Antene" să îi distrugă familia prin astfel de campanii.
"Soţia rezistă, că ştie ce are acasă: un soţ consecvent care ajunge acasă indiferent de oră, care pune salariul pe masă în ziua de salariu, are grijă de soţie, de copii. Nu poate să constituie o problemă această campanie, dar ei şi-au confundat poate propriile soţii cu soţia mea. Soţia mea e o femeie care are multă încredere în mine, cum şi eu am foarte multă în ea", a spus Traian Băsescu.

El a explicat că relaţia de încredere cu soţia sa a fost cimentată de perioada de 12 ani în care era pe mare.

”Nu mă deranjează comentariile legate de aspectul meu. Am un muşchi rupt la un ochi, e ceva congenital”, a ținut să lămurească Băsescu.

Președintele a mai declarat că, la Parlamentul European, atunci când vor să ştie poziţia sa, îi dau cuvântul fiicei sale, care este europarlamentar.

Întrebat cum o vede pe fiica sa cea mică, europarlamentarul PDL Elena Băsescu, şeful statului a răspuns: "Silitoare, dar mulţi o văd altfel".

"La PE, când vor să ştie poziţia mea, îi dau ei cuvântul", a mai spus preşedintele Băsescu.

El a menţionat că, de altfel, Elena Băsescu preia poziţiile sale.

”Nici prin cap nu-mi trece că după ce nu voi mai fi preşedinte voi fi hăituit. Voi face o şcoală pentru politicieni, o fundaţie...ceva în care să îi învăţ pe politicieni puţină politică. Doar tinereţea este insuficientă, aşa că le-aş recomanda să reuşească în meserie după care să înveţe puţină politică. S-au umplut televiziunile de profesori care vin şi-o fac pe moderatorii. În probleme de gestionare a ţării în care îşi dau cu părerea mulţi dintre ei n-ar lua nici nota 2.”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite