Traian Băsescu: Nu l-am auzit niciodată pe senatorul Antonescu vorbind de nevoia unui referendum validat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a susţinut, vineri seară, o declaraţie de presă la sediul de campanile. La final de campanie, acesta i-a îndemnat pe români să nu participe la referendum.

Unul dintre motivele de suspiciune pe care preşedintele suspendat le are în ceea ce priveşte organizarea referendumului de duminică este faptul că nu s-a stabilit numărul de ştampile pentru secţiile de votare. „Îţi pui o ştampilă pe mână, în cabina de vot, pe care o reproduci pe o radieră", a spus Traian Băsescu.

„Un alt motiv consistent de suspiciune, mai ales că orice incident este posibil atâta timp cât PDL are un singur om în secţia de votare, care va trebui să mai iasă din secţia de votare - la toaletă, la masă, este formularul proceselor verbale de numărare a voturilor", a arătat preşedintele suspendat.

Alte fragmente din declaraţia lui Traian Băsescu:

- Am constatat că este diminuată şi capacitatea de contestare. Au fost desfiinţate toate birourile centrale comunale şi orăşeneşti. Astfel, devine extrem de dificilă contestarea unor nereguli constatate în secţiile de vot.

-Despre demagogia exprimată de preşedintele interimar: am văzut acum câteva minute cum lăuda binefacerile şi importanţa referendumului. Nu l-am auzit niciodată pe senatorul Antonescu vorbind de nevoia unui referendum validat. Acum, pentru Antonescu, acest referendum a devenit cheia de boltă, chintesenţa referendumului. Când este domnul Antonescu responsabil? Când este credibil? Acum a devenit, brusc, extrem de interesat de democraţie. La un referendum care este rezultatul unei lovituri de stat, la un referendum în care Crin Antonescu, Victor Ponta şi trustul Intact îi cheamă pe români pentru a se acoperi sub votul lor şi a încerca să legalizeze o lovitură de stat. România a pierdut deja enorm din cauza acţiunilor lui Crin Antonescu şi Victor Ponta. Ca preşedinte ales, le cer românilor să nu fie părtaşi la o gravă ilegalitate, să înţelegă că astăzi au văzut decapitarea statului român. Îi rog pe români să nu participe la acest referendum.

- Le mulţumesc mult românilor, primarilor le spun să nu se antreneze în acţiuni ilegale. Domnilor primari, aruncaţi listele cu CNP-uri în foc! Daţi buletinele înapoi!

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite