Băsescu: Lăzăroiu, Motoc şi Minea, o nouă garnitură de judecători ai Curţii Constituţionale neangajaţi politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trei judecători numiţi recent la Curtea Constituţională, Petre Lăzăroiu, Iulia Motoc şi Mircea Ştefan Minea, formează "o garnitură de noi judecători ai CCR neangajaţi politic", a declarat în această seară preşedintele Traian Băsescu, la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură.

"Alături de domnul judecător Lăzăroiu, care a fost desemnat din partea preşedintelui României, formaţi o garnitură de noi judecători neangajaţi politic, care nu au istorie în partidele din care provin. Aveţi mandate de nouă ani, am convingerea că alături de ceilalţi judecători ai Curţii Constituţionale veţi face ca deasupra proiectelor de legi şi a voinţei Parlamentului să se aşeze Constituţia ţării", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele i-a felicitat pe Iulia Motoc şi Mircea Ştefan Minea, cei doi judecători pentru votul obţinut în Parlament şi le-a urat succes în mandatul pe care îl vor avea la Curtea Constituţională.

Ei vor avea mandate de nouă ani şi au depus jurământul, în această seară la Palatul Cotroceni. După ceremonie, preşedintele a schimbat câteva cuvinte şi cu ceilalţi judecători ai Curţii Constituţionale prezenţi la eveniment, informează Agerpres.

Iulia Antoanella Motoc
, propusă de grupul PDL pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională a României (CCR), a fost desemnată, luni, de Senat, cu 71 de voturi "pentru", urmare a încetării mandatului lui Nicolae Cochinescu.

Mircea Ştefan Minea, celălalt candidat propus de Partidul Democrat Liberal, a fost validat de Camera Deputaţilor în această funcţie în noaptea de luni spre marţi, la finalul unei şedinţe-maraton. Pentru Minea s-au pronunţat 168 deputaţi, el fiind numit ca urmare a încetării mandatului fostului preşedinte al CCR, Ioan Vida

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite