Traian Băsescu: "Nu situaţia economică a României este dramatică, ci a fondului de pensii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Cu un deficit de 3,6 miliarde de euro nu este de joacă", a declarat şeful statului, aflat în vizită la foştii sinistraţi din Moldova. Acesta a precizat că dramatică este situaţia fondului de pensiii este dramatică, şi nu situaţia României. "Ticăloşii care au cumpărat voturi păcălindu-i pe pensionari că le pot dubla pensiile ţipă acum", a declarat preşedintelui Traian Băsescu, citat de Mediafax.

Preşedintele i-a spus şefului FMI în România, Jeffrey Franks, că trebuie reduse din nou "taote bugetele", deoarece România are un deficit de aproape 3 miliarde de euro, "ceea ce este dramatic". Întrebat de jurnalişti dacă într-adevăr situaţia este chiat atât de gravă, şeful statului a replicat: "Situaţia ţării nu, a fondului de pensii da. Un deficit de 3,6 miliarde de euro nu este joacă".

Preşedintele nu s-a pronunţat asupra soluţiei spre care s-ar putea îndrepta Executivul pentru a echlibra bugetul fondului de pensii şi al asigurărilor sociale. "Variantele sunt multe. Când aplaudaţi când se cumpărau voturi cu dublarea pensiilor vinovat era preşedintele, că nu vrea mărirea pensiilor, când spuneam că nu este sustenabilă", a declarat Băsescu.

image

Băsescu, împrumut pentru băutură


"Cert este că exact ticăloşii care au cumpărat voturi păcălindu-i pe pensionari că le pot dubla pensiiile acum ţipă. Şi dintre oamenii politici, şi din presă", a adugat preşedintele, citat de Mediafax.

Şeful statului s-a pronunţat la întâlnirea de luni cu reprezentanţii FMI că în luna octombrie va trebui analizată posibilitatea discutării unui nou acord cu Fondul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite