Traian Băsescu a rupt legătura cu Petrom

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Pro Tv, la emisiunea „După 20 de ani" că a rupt orice legătură cu Petrom ca semn de protest faţă de profitul pe care l-a obţinut în timp de criză. În viziunea lui Băsescu, politica Petrom este una „incorectă".

Eu sunt cel care a rupt orice legătură cu Petromul ca semn de protest pentru excesul de profit pe care l-a obţinut într-o perioadă de criză", a declarat preşedintele.

Traian Băsescu a explicat că a avut discuţii numeroase cu cei de la Petrom, dar şi cu preşedintele austriac, pe fondul nemulţumirilor legate de preţul petrolului.

„Răspunsul a fost: să vedem, să încercăm, să discutăm, dar realitatea în practica lor este că nu ţin cont", a spus preşedintele.

„Nu poţi cere unei firme să fie morală, însă nici nu poţi să-mi arunci tot timpul preţul mondial al combustibilului, de 120 de dolari, când din România îl extragi cu 16 dolari. Aici mi se pare că este zona de lipsă de fair-play a Petromului. Din păcate, însă, contractul este scris de aşa natură încât nu se poate face nimic", a explicat Traian Băsescu.

În ultimul trimestru din 2011, Petrom a obţinut un profit de 838 milioane lei, în creştere cu 8% faţă de perioada corespunzătoare din 2010, la vânzări de 6,39 niliarde de lei, mai mari cu 17%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite