Traian Băsescu retrimite parlamentului legea referendumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Băsescu (foto) a trimis parlamentului pentru reexaminare Legea referendumului adoptată cu amendamentul deputatului PSD Eugen Nicolicea, care prevede amânarea alegerilor dacă se

Traian Băsescu (foto) a trimis parlamentului pentru reexaminare Legea referendumului adoptată cu amendamentul deputatului PSD Eugen Nicolicea, care prevede amânarea alegerilor dacă se convoacă referendum naţional în aceeaşi zi.

În cererea de reexaminare, şeful statului arată că legea trimisă spre promulgare completează dispoziţiile privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, în sensul că "este interzis ca alegerile prezidenţiale, parlamentare ori cele pentru Parlamentul European să aibă loc la aceeaşi dată cu referendumul".

Băsescu mai spune că Legislativul a trimis spre promulgare o altă lege decât cea care a fost iniţial declarată neconstituţională.

Preşedintele apreciază că dispoziţiile legii îngrădesc "dreptul poporului de a-şi exercita suveranitatea prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum".

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat că trimiterea de către şeful statului la parlament, spre reexaminare, a legii de modificare a legii referendumului este neconstituţională. "Este o lege veche, la care un articol are alt conţinut, ceea ce este firesc, întrucât legea a fost reexaminată şi pusă în acord cu decizia Curţii Constituţionale. Nu poţi pune în acord cu decizia Curţii Constituţionale o lege şi în acelaşi timp să păstrezi vechiul conţinut", a spus Nicolicea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite