Traian Băsescu nu mai are nevoie de partide

0
Publicat:
Ultima actualizare:

separat de partide? Cum gândiţi că am nevoie de un partid? Ce efort merită să faci să construieşti un megapartid? Am avut acea construcţie care era împreună cu PNL, înainte de alegeri, să

separat de partide? Cum gândiţi că am nevoie de un partid? Ce efort merită să faci să construieşti un megapartid? Am avut acea construcţie care era împreună cu PNL, înainte de alegeri, să facem un partid de fuziune... N-a ieşit, salut! Nu mă mai interesează să fac partide din frânturi. Si ce interes am eu să construiesc un megapartid?", a spus Băsescu, care a vrut să dezmintă astfel informaţia potrivit căreia ar fi discutat cu liderii PD posibilitatea creării unui partid "prezidenţial". Ulterior, el a revenit asupra acestei afirmaţii şi a spus că nu are nevoie de altă formaţiune decât PD. "În afară de partidul în care am crescut, nu-mi trebuie nicio construcţie artificială", a afirmat şeful statului. El a apreciat că în România ar fi nevoie de un partid de dreapta puternic. "Sigur, mi-ar plăcea ca în România să existe un partid de dreapta puternic, pe măsura PSD-ului, pentru că cine crede că PSD-ul rămâne la 20% este cel puţin naiv", a prorocit Traian Băsescu.

Parlamentul e de vină
Potrivit preşedintelui României, conducerile serviciilor secrete se află într-o stare de provizorat datorită faptului că cele două Camere ale parlamentului nu s-au reunit în şedinţă comună pentru a lua act de demisia lui Radu Timofte şi Gheorghe Fulga. "Am vorbit despre faptul că nu se mai organizează şedinţa comună a celor două Camere, lucru pe care îl ştie orice român care urmăreşte viaţa politică, să se ia notă de demisia celor doi şefi de servicii şi chiar am vorbit că stau cu înlocuitor la SRI, nu-i mai pronunţ numele pentru că-l ştiţi foarte bine, stau cu înlocuitor delegat la SIE şi acum se pune problema şi a scoaterii din funcţie a şefului Statului Major", a arătat şeful statului.

Seful statului nu vrea ţambal acasă
Preşedintele Traian Băsescu a susţinut că nu a consumat băuturi alcoolice la întâlnirea de sâmbătă cu liderii PD şi, în consecinţă, nu a încălcat nicio lege, când a plecat de la restaurant la volanul maşinii sale. "Nu, nu, nu", a spus Băsescu atunci când a fost întrebat dacă a băut. Afirmaţiile sale au fost doar parţial confirmate de preşedintele executiv al PD, Adriean Videanu.
"A comandat la început un vin sec, dar nu i-a plăcut şi n-a mai consumat. N-a băut decât apă minerală toată seara cât a fost cu noi", a spus Videanu. Declaraţiile celor doi au fost contrazise de un martor la această întâlnire. Traian Băsescu a insistat însă că, în pofida scandalului provocat de discuţiile purtate la restaurant cu liderii PD, va continua să frecventeze "locurile publice". "Nu o să facă nimeni în această lume, nu o să mă facă ca viaţa mea să fie între birou şi acasă, iar dacă vreau să mă simt bine să chem lăutarii acasă. Nu o să fac niciodată. Asta aţi văzut în filmele retrospective cu Ceauşescu, cum îi cântau cu ţambalul acasă. Eu am să mă duc într-un loc public, pentru că din public am plecat, în public mă întorc", a declamat şeful statului.

SPP zice că nu e vinovat
Scandalul iscat de ultima ieşire în public a preşedintelui Traian Băsescu, la un restaurant din cartierul Giuleşti, a lovit colateral în Serviciul de Protecţie şi Pază. Un cadru al acestei structuri a fost acuzat de unul dintre mesenii prezenţi în local de abuz în serviciu. Acesta din urmă a susţinut că sepepistul i-ar fi luat cu forţa telefonul mobil, pentru a-i şterge din el înregistrarea discuţiei private dintre preşedinte şi primarul Adriean Videanu. Preşedintele Traian Băsescu a invitat reclamantul să vină la Cotroceni pentru identificarea agresorului. Marţi dimineaţă, la ora stabilită, întreaga tărăşenie s-a dovedit a fi un balon de săpun. Nicolae Vulpe, bucureşteanul care trebuia să identifice sepepistul agresor nu s-a prezentat la întâlnire. După două ore de aşteptări, Bogdan Onea, purtătorul de cuvânt al SPP, a clarificat situaţia cu o scurtă declaraţie de presă. "Persoana identificată de domnul Nicolae Vulpe, în cadrul emisiunii
Sinteza zilei
, nu este şi nu a fost angajat al SPP", a încheiat Onea. Provenienţa agresorului misterios rămâne încă necunoscută. Varianta cea mai plauzibilă este că acesta făcea parte din personalul de conducere al localului unde a mâncat preşedintele.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite