Traian Băsescu, întâlnire cu foştii colegi de facultate. La organizarea mesei au contribuit cu toţii FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României s-a întâlnit sâmbătă, la Constanţa, cu foştii săi colegi de facultate, cu ocazia împlinirii a 35 de ani de la terminarea studiilor.

Ceremonia are loc la Academia Navală Mircea cel Bătrân, iar diseară, foştii absolvenţi vor participa la o petrecere organizată de Traian Băsescu la vila de protocol de la Neptun. Preşedintele a ajuns la mare cu un elicopter, fiind aşteptat la Academie de către foştii colegi. Mâine, preşedintele a sus că se va întâlni şi cu rudele sale de la Constanţa şi Murfatlar.

La festivitate sunt prezenţi aproximativ 70 de absolvenţi, în anul 1976 terminând facultatea 214 studenţi. Printre colegii de facultate ai preşedintelui se numără fostul şef al Statului Major al Forţelor Navale, viceamiralul cu trei stele Dorin Dănilă, fostul şef al Comandamentului Flotei, Mircea Rusmănică, dar şi actualul şef al Autorităţii Navale Române, Paul Brânză.

UPDATE 14.35 Foştii colegi de facultate ai preşedintelui sunt aşteptaţi diseară la vila de protocol de la Neptun. „Nie-a atenţionat în mai multe rânduri să nu luăm cumva vreun cadou. Un buchet de flori pentru doamna vom lua totuşi“, a declarat Paul Brânză, şeful Autorităţii Navale Române (ANR).

El a mai spus că pentru masa care va fi organizată au contribuit toţi colegii cu câte 200 de lei, iar de meniu se va ocupa o firmă de catering.



UPDATE ora 12.25 Înainte de a decola cu elicopterul, preşedintele a declarat presei că momentele pentrcute cu foştii colegi au fost minunate: „A fost frumos: întâlnirea cu dascălii, cu colegii... În primul rând, poţi vedea la o astfel de întâlnire câteva zeci de oameni realizaţi, care fiecare a făcut ceva în viaţă. Pe urmă, plăcerea de a fi împreună este un lucru pe care eu l-am generat în fiecare an, dar parcă la 35 de ani este ceva în plus. Sunt multe amintiri frumoase. Probabil marşul cu Bricul Mircea din anul 2 este emblematic dintre amintirile din studenţie. Atunci am fost în Mediterană: Alexandria, Beirut şi când trebuia să intrăm în Cipru la Limasol a început conflictul turco-cipriot şi s-a renunţat la intrare la Limasol, dar am stat în mare tot timpul care era alocat şederii. Era un comandant al divizionului vele, se numea Moisiuc, cred că a făcut cea mai dură şcoală de marinărie cu noi. Începând de la ora 11.00 seara şi până la 4.00 - 5.00 dimineaţa, aproape din 2 în 2 ore ne urca în arboradă, la 44 de metri înălţime, şi ne cobora pe partea cealaltă“.

Au fost şi colegi cu care preşedintele nu s-a mai văzut de 35 de ani. „A fost Iordache, un coleg care a venit din Statele Unite. N-a fost de 35 de ani. Au fost prezenţi 10 dintre dascălii noştri. Ne-am adus aminte cu regret şi de cei care nu mai sunt: comandantul Beziris, profesorul Oargă, profesorul Sabo şi mulţi alţii, ca şi de cei 28 de colegi ai noştri care nu mai sunt", a precizat preşedintele. El a adăugat că la Academia navală se construiesc bărbaţi „chiar şi dintre studenţii care sunt femei". „Construieşte oameni care sunt educaţi în mentalitatea învingătorului: el ştie că trebuie să ajungă la portul de destinaţie, indiferent de ce i se întâmplă pe mare - cât de mare este furtuna, ciclonul, incendiul la bord sau avariile la compartimentul maşini. Deci, e un anume tip de educaţie care, de multe ori, pare ciudat celor care nu au făcut meseria asta. În acelaşi timp, ceea ce-ţi inspiră Academia, pe urmă consolidezi în anii în care te afli pe mare şi devii de neschimbat", a conchis preşedintele.

El s-a oprit câteva momente şi a făcut poze cu persoanele care l-au rugat acest lucru.

UPDATE ora 11.30 Președintele Traian Băsescu a plecat de la festivitatea promoţiei sale de la Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanţa. Înainte de a se urca în elicopterul cu care a venit și care îl va transporta la Neptun, unde își are vila de protocol, șeful statului a spus că își așteaptă colegii diseară, pentru a sărbători cei 35 de ani de la terminarea facultății.

image

UPDATE ora 10.00 Preşedintele a fost punctual la întâlnirea organizată în cel mai mic detaliu la Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanţa. A dat onorul Fanfarei Militare şi apoi, alături de foştii colegi, s-a retras în incinta instituţiei. Nu s-a oprit să salute oamenii care s-au strâns încă de dimineaţă în curtea Academiei să-l vadă. „I-aş fi spus că îi doresc să trăiască aşa cum trăm noi!“, a spus una dintre constănţencele care l-au aşteptat pe peşedinte.

Cu uşile închise, preşedintele participă la festivitatea de strigare a catalogului, prilej cu care se rememorează anii studenţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite