Traian Băsescu doi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O primă concluzie în urma respingerii de către BEM a candidaturii lui Sorin Oprescu: dacă doctorul a pus la cale scoaterea sa din cursă, este un geniu al politicii. Cel mai bun lucru care i

O primă concluzie în urma respingerii de către BEM a candidaturii lui Sorin Oprescu: dacă doctorul a pus la cale scoaterea sa din cursă, este un geniu al politicii. Cel mai bun lucru care i se putea întâmpla este tocmai ce i s-a întâmplat. Intrat în competiţia pentru Bucureşti, Sorin Oprescu era doar unul dintre candidaţi, poate cel mai popular.

Refuzat din motive procedurale, el devine marele erou al luptei împotriva sistemului ticăloşit. Altă învăţătură de minte: PSD a luat cea mai stupidă decizie politică pe care o putea lua, refuzând să-l susţină pe Oprescu, omul care stătea cel mai bine în sondajele de opinie. Să faci presiuni enorme asupra lui Cristian Diaconescu pentru a accepta candidatura, în momentul în care aveai la dispoziţie un Oprescu extrem de hotărât să se angajeze în luptă, iată o dovadă de prostie sadea. Numai PSD putea să ia o asemenea hotărâre.
În ceea ce îl priveşte, Sorin Oprescu ar trebui să le mulţumească din suflet judecătorilor de la BEM.

Intâmplarea prin care trece i-a dat posibilitatea să se reinventeze ca om politic. Oprescu joacă în acest moment rolul vieţii sale pe scena publică şi o face foarte bine. Prestaţia sa se apropie de performanţa lui Traian Băsescu din 2004. Acum, Oprescu este eroul singuratic care se luptă cu hidra politică doar pentru binele cetăţenilor.

La fel ca Băsescu în 2004, Oprescu este cel "furat" de mafia politico-administrativă împotriva căreia ameninţă că va scoate oamenii în stradă. Greşeala lui Traian Băsescu este că a exploatat până la uzură asemenea teme, chiar şi după ce a fost ales. Spectatorii s-au plictisit încet-încet să tot audă aceeaşi replică. Băsescu a scăzut atât la nivelul audienţelor, cât şi în sondajele de opinie. A venit Oprescu, un alt actor care interpretează cu prospeţime rolul. Faţă de Băsescu, doctorul şi-a mai construit un avantaj: a renunţat la apartenenţa politică. Sigur, preşedintele nu face parte formal din niciun partid politic, dar Traian Băsescu este sută la sută exponentul PD-L. Oprescu a demisionat din PSD, accentuând faptul că a părăsit fără remuşcare un sistem politic incapabil să respecte voinţa cetăţenilor.

Băsescu şi-a dat seama că a ataca virulent clasa politică este o carte câştigătoare. Sorin Oprescu îi calcă pe urme cu succes, ducând mai departe învăţăturile maestrului. Oamenii s-au săturat de escrocheriile politicianiste şi îi urăsc sincer pe politicieni. Cine să-şi mai dea seama că a înjura politica nu este decât o altă manevră pentru a câştiga voturi?

Sorin Oprescu are şansa să devină cel mai credibil candidat nu numai pentru Bucureşti, dacă i se va accepta contestaţia, dar mai ales pentru prezidenţialele din 2009. Marea sa problemă o reprezintă angajamentul într-o luptă istovitoare fizic şi psihic acolo unde Băsescu excelează.

Citiţi şi:

Sorin Oprescu, o victimă pe post de erou

Compromisul viitorului primar cu "sistemul ticăloşit"

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite