Traian Băsescu: "Ce se va întâmpla mai departe, nu depinde de România. Aceasta este responsabilitatea Germaniei şi a Franţei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Invitat la emisiunea "Ediţii speciale", difuzată de TVR 1 şi TVR Info, preşedintele României, Traian Băsescu, a vorbit despre necesitatea formării Statelor Unite ale Europei în următorii ani.

"Nu este o soluţie nouă. Ea a mai fost discutată, dezbătută. Churchill este unul dintre cei care au propus-o prima dată... . Este un moment de criză economică şi cu riscuri de a se reveni in recesiune- zic cu riscuri că încă nu suntem la acest stadiu. În situaţii de criză trebuie măsuri îndrăzneţe. Este foarte greu. Guvernele au dovedit că pot fi înfrânte de piaţă. Sistemul global va mătura tot ce este lipsit de forţă. Statele trebuie să înfrunte efectele globalizării în partea lor negativă.

Germania, Franţa, Italia văd crearea Statelor Unite ale Europei ca pe o soluţie şi nu e o soluţie pentru politicieni. Am convingerea că Franţa si Germania au viziunea Statelor Unite ale Europei. Oamenii politici de astăzi nu au forţă să-şi convingă popoarele că nu le afectează cultura, tradiţia, individualitatea naţională.

Este clar că Europa are nevoie de o soluţie pe care oamenii politici să aibă curajul să o implementeze. Poate soluţia mea este greşită. Poate e prea mult şi prea devreme lansată. Ce se va întâmpla mai departe, nu depinde de România. Noi putem fi doar o parte. Aceasta este responsabilitatea Germaniei şi a Franţei, în primul rând", a spus Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite