Băsescu îl avertizează pe Pleşu: "N-aş vrea să spun public cum l-am văzut eu ca şi consilier"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu l-a avertizat marţi, la B1 TV, pe fostul consilier prezidenţial Andrei Pleşu, să aibă o minimă decenţă în discurs.

"Văd ca domnul Pleşu a facut o preocupare aproape zilnică legată de mine. Nu aş vrea să spun public lucruri care să nu-i placă domnului Pleşu despre cum l-am vazut eu ca şi consilier. Îl invit la decenţă. Este ultimul apel pe care îl mai fac la Andrei Pleşu", a adăugat preşedintele. Andrei Pleşu a fost între 20 dec. 2004 şi 3 mai 2005 consilier prezidenţial pentru Relaţii internaţionale.

Intrebat cum comenteaza declaraţia lui Pleşu potrivit căreia avea o formă de curaj pe care nu o mai are, preşedintele a răspuns: "Curaj am, slavă Domnului. Dacă se referă la intratul în mulţime trebuie să vă spun că nu mă feresc de mulţime. Dar atât timp cât ştii reacţia, că fluieră...că...ce rost are să te duci în mulţime? E ca şi cum ai provoca. E chestiune de bun simţ".

Andrei Pleşu a declarat recent că "Băsescu avea o formă de curaj, nu o mai are" şi că "Băsescu nu are niciun fel de respect şi de simpatie pentru oamenii de carte". Amintindu-şi de perioada în care a fost consilierul prezidenţial al lui Traian Băsescu, Andrei Pleşu l-a descris pe preşedinte ca fiind lipsit de orice fel de respect pentru intelectuali. "Când eram acolo, când aveam întâlniri mă prezenta în felul următor: "El e domnul Pleşu. E un geniu!" Era atâta băşcălie în această manieră de prezentare.. Lasă că era o grosolănie, tehnic vorbind. Când te întâlneşti cu unul prima oară în viaţă, care e şef de stat sau e ministru, nu-i spui: ţi-l arăt p-ăsta, ridică cinci kile şi vorbeşte patru limbi. Era deja, în această formă, un joc cu el însuşi care, la bază, avea ideea că eu sunt un fel d-ăla care merge pe sârmă, care înghite foc, înghite săbii...", a spus Andrei Pleşu.

image

"De pilda, daca apareau niste insi la Poarta Cotroceniului care protestau si faceau urat, instinctul lui prim era 'ma duc la ei'. Asta e o forma de curaj, nu o mai are. El atunci cand se ducea la ei stia ca aia il receptioneaza, acum nu mai e sigur ca il receptioneaza", a mai declarat Pleşu.

Andrei Pleşu: Băsescu nu are niciun fel de respect şi de simpatie umană pentru oamenii de carte

Ce a mai declarat Băsescu la B1 TV:

 - "Tăriceanu a fost un premier catastrofal, cu o furie extraordinară împotriva viitorului economiei. Să ai o asemenea economie naţionala şi să faci deficit de 5,4% este de neconceput. Nu puteam să-i mai dau un mandat din două motive. În primul rând, a distrus echilibrele macroeconomice, în al doilea rând nu a avut urmă de caracter. O fi el frumos, o avea papion, dar când vine vorba de caracter..."

 - Mircea Coşea şi Daniel Dăianu, Doamne, cât sunt de critici la adresa Guvernului! Îmi aduc aminte când au fost în Guvern: n-au fost buni de nimic

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite