Traian Băsescu: Guvernul nu are majoritate democratică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu (foto) a cerut, ieri, întregii clase politice să identifice soluţia pentru asigurarea unei susţineri parlamentare a guvernului de 50 la sută plus unu şi să

Preşedintele Traian Băsescu (foto) a cerut, ieri, întregii clase politice să identifice soluţia pentru asigurarea unei susţineri parlamentare a guvernului de 50 la sută plus unu şi să reintre astfel "în făgaşul democratic".
Şeful statului a afirmat voturile primite de Executiv de la moţiune - "doar 152" - arată o rapidă depreciere a susţinerii parlamentare a acestuia.

"Găsiţi o soluţie!"

"În zilele următoare sper ca toţi cei care au responsabilităţi politice pentru a restabili funcţionarea democratică a guvernului să se angajeze pentru găsirea unei soluţii", a adăugat Băsescu. El a afirmat că România se află în faţa unor serioase derapaje de la democraţie.

"Cer public primului-ministru să revină la situaţii democratice care să nu pună sub semnul întrebării capacitatea politicienilor români de a garanta democraţia în stat, de care toţi cetăţenii au nevoie", a mai spus preşedintele. Băsescu i-a asigurat pe români că, în calitate de garant al bunei funcţionări a instituţiilor, nu va accepta întreruperea luptei împotriva corupţiei şi nu va înceta să ceară guvernului să iasă din situaţia nedemocratică în care, potrivit şefului statului, acesta guvernează ţara.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite