Traian Băsescu: Forțele extremiste nu trebuie să aibă acces la putere în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu a condus ședința CSAT
Preşedintele Traian Băsescu a condus ședința CSAT

Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că a discutat cu preșdintele Consiliului European, Herman van Rompuy, despre riscul reprezentat de evoluția ascendentă a formațiunilor extremiste în țările membre UE,  și a subiliniat că nu trebuie dat acces la putere unor astfel de forțe politice.

„Nu lipsit de interes a fost și subiectul legat de evoluțiile către formațiuni radicale în interiorul UE și am subliniat că există un risc pe care trebuie să-l prevenim, acela de a nu da acces la putere formațiunilor extremise, fie că ele sunt în vechea Europă sau în Europa mai nou membră a UE", a spus Băsescu, după întrevederea cu van Rompuy.

El a adăugat că i-a prezentat președintelui Consiliului European și opinia României referitoare la păstrarea coeziunii în interiorul UE între țările din zona euro și cele din afara acesteia.

„Un alt subiect a fost legat de punctul de vedere al României că trebuie menţinută coeziunea în interiorul UE, coeziune care uneori a părut a fi afectată, legat de zona euro şi zona non-euro, 17 sau 27, iar opinia noastra este că UE are 27 de membri, chiar dacă unii nu sunt membri ai zonei euro", a afirmat şeful statului.

La rândul său, Van Rompuy a arătat că provocările prin care trec ţările aflate în recesiune, membre ale zonei euro şi ale UE, sunt foarte importante, însă răspunsurile trebuie date în plan economic.

„Europa îşi va continua strategia de readucere a creşterii şi creare de locuri de muncă. Problema şomajului în rândul tinerilor este o prioritate, de aceea Uniunea îşi mobilizează instrumentele. Încurajăm, de asemenea, ca bugetele naţionale şi europene să acorde prioritate motoarelor de creştere, precum investiţiile în energie şi infrastructura de transport, inovaţie şi educaţie", a afirmat oficialul european.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite