Traian Băsescu: "Flacăra democraţiei a rămas aprinsă. Românii au refuzat lovitura de stat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La închiderea urnelor de vot, Traian Băsescu şi-a anunţat victoria, spunând că "flacăra democraţiei a rămas aprinsă". Preşedintele suspendat a ţinut să mulţumească electoratului român că a refuzat lovitura de stat pusă la cale de preşedintele interimar Crin Antonescu şi premierul Victor Ponta.

"Flacăra democrației a rămas aprinsă. Românii au respins lovitura de stat a celor 256 de parlamentari conduși de Ponta și Antonescu", a spus Traian Băsescu în debutul discursului său de duminică seara.

Băsescu a ţinut să le mulţumească românilor care şi-au dat seama că centrul de interes al referendumului nu a fost el, ci lovitura de stat condusă de Ponta şi Antonescu. "Vreau să le mulțumesc celor care trecând peste supărarea lor au înțeles că azi nu a fost un referendum despre Băsescu, ci în favoarea Europei și împotriva unei lovituri de stat", a subliniat preşedintele suspendat.

"Românii şi-au decis astăzi ei înşişi soarta nevalidând referendumul propus de cei 256 de parlamentari în numele puşcăriabililor", a reiterat Traian Băsescu.

Preşedintele suspendat a ţinut să-i asigure pe români că, odată întors la Cotroceni, va încerca să genereze un sentiment de împăcare în societate. "E clar că mulți români au nemulțumiri față de cele întâmplate în ultimii ani. Am convingerea că fractura din societate trebuie stopată, trebuie anihilată, pentru că România are nevoie de toată forţa poporului ei pentru a trece mai departe prin perioada dificilă şi în acelaşi timp are nevoie de forţa întregului ei popor pentru a reuși în procesul de integrare în lumea civilizată", a mai spus Traian Băsescu.

"Vreau să le mulţumesc lui Vasile Blaga, Monicăi Macovei, lui Răzvan Ungureanu, domnului profesor Patahagi, domnului Mihai Danciu şi tuturor acelora care nu sunt aici, dar au fost alături de mine", a ţinut să precizeze preşedintele suspendat.

"Adevăratul referendum este acela în care li se cerea Parlament unicameral şi 300 de parlamentari. Pentru asta urmează să dăm o adevărată bătălie politică. Nu pot avea pretenţia ca doar referendumurile care le conving să poată fi validate. Puşcăriabilii trebuie să înţeleagă că referendumurile validate sunt obligatorii, pentru că reprezintă suveranitatea exercitată direct de români", a continuat Băsescu.

"Vă mulţumesc încă o dată, români, că n-aţi validat lovitura de stat!", a conchis Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite