Tökés îşi face Partidul Popular Maghiar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lászlo Tökés
Lászlo Tökés

Radicalii maghiari reuniţi în jurul eurodeputatului Lászlo Tökés au decis să demareze procedurile juridice pentru înscrierea la tribunal a Partidului Popular Maghiar din Ardeal, iniţiativă ce ridică probleme UDMR, aflată în pragul unor alegeri interne şi contestată din cauza incapacităţii liderilor Uniunii de a satisface promisiunile legate de autonomia locală.

Delegaţii la Adunarea generală a Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) au aprobat, sâmbătă seară, la Odorheiu Secuiesc, hotărârea privind înfiinţarea Partidului Popular Maghiar din Ardeal cu 222 de voturi pentru din totalul de 230 de delegaţi prezenţi.

„UDMR şi PCM nu îşi fac datoria. UDMR este interesată de o politică dâmboviţeană, colaborează cu toate partidele care sunt la guvernare, dar nu pentru a crea cadrul juridic al drepturilor comunităţii maghiare privind autonomia" a declarat preşedintele executiv al CNMT, Toro T. Tibor, citat de Mediafax.

Concretizarea acestui proiect anunţat de Lászlo Tökésîncă din luna octombrie pune UDMR într-o situaţie extrem de dificilă, în condiţiile
în care nemulţumirile generate de blocajul pe legea Educaţiei este dublat de vocile critice care spun că menţinerea în actuala formulă guvernamentală erodează substanţial formaţiunea lui Marko Bela.

Crearea unei alternative politice şi, implicit, divizarea electoratului maghiar sporesc riscurile ca UDMR să rămână în afara Parlamentului, la viitoarele alegeri generale, cu atât mai mult cu cât actualul sistem de vot dezavantajează Uniunea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite