Tokes: USL se răzbună pe maghiarii din Ardeal. PNL împrumută legitimitate politică restauraţiei postcomuniste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Laszlo Tokes atacă vehement guvernul USL de la Bucureşti spunând că acesta a condus o campanie de răzbunare împotriva maghiarilor din Ardeal. Totodată, Tokes consideră că PNL " împrumută legitimitate politică restauraţiei postcomuniste" dirijată de Ponta şi Voiculescu.

"Guvernarea Ponta-Antonescu a dirijat o campanie de răzbunare împotriva noastră şi pentru că maghiarii nu au fost dispuşi să le sprijine politica ilegală şi neconstituţională, mai exact schimbarea pucistă a preşedintelui Traian Băsescu", a afirmat europarlamentarul maghiar.

Tokes atrage atenţia că Guvernul Ponta a atacat în repetate rânduri comunitatea maghiară din Ardeal, începând cu facultatea maghiară de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş. "Şirul de atacuri duşmănoase" a continuat cu "încercarea arbitrară" de a renaţionaliza clădirea Colegiului "Szekely Miko" din Sfântu Gheorghe.

Totuşi, spune europarlamentarul, "putem constata cu satisfacţie că <<într-un fel sau altul, instituţiile române rezistă la presiunile politice. În cele din urmă, instituţiile din România au reuşit să stea în interiorul misiunii fiecăreia, fie că vorbim de Curtea Constituţională sau de procurorul general sau de DNA>>", citându-l pe Traian Băsescu.

Tokes numeşte USL o "uniune contra naturii, care - în spiritul oportunismului politic - s-a format între naţional-liberali (PNL) şi partidul moştenitor al comuniştilor (PSD)". Europarlamentarul este de părere că foştii lideri liberali "cu trecut glorios", "urmăriţi şi încarceraţi pentru convingerile lor politice de către comuniştii bolşevici", se răsucesc în mormânt când văd această alianţă politică.

"Partidul Naţional Liberal - şi prin alianţa politică şi prin reprezentanţii lui care au luat cuvânt (n.r. miercuri, în plenul PE) - împrumută legitimitate politică restauraţiei postcomuniste marcate de numele lui Victor Ponta şi al vestitului colaborator al Securităţii Dan Voiculescu", constată eurodeputatul.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite