Tokes nu îl vrea pe Nagy Zsolt pe lista UDMR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Episcopul reformat Laszlo Tokes a anunţat, ieri, că va cere liderului UDMR, Marko Bela, excluderea de pe lista eurocandidaţilor formaţiunii cu probleme în justiţie. Cel vizat este Nagy Zsolt,

Episcopul reformat Laszlo Tokes a anunţat, ieri, că va cere liderului UDMR, Marko Bela, excluderea de pe lista eurocandidaţilor formaţiunii cu probleme în justiţie. Cel vizat este Nagy Zsolt, cap de listă la alegerile viitoare pentru PE.

"Nu mă voi mulţumi cu includerea candidaturii mele la Parlamentul European pe lista UDMR, ci voi mai cere două lucruri: acordul organizaţiilor care mă susţin pentru această listă şi eliminarea de pe listă a eventualelor candidaturi ale politicienilor UDMR bănuiţi de corupţie, precum Nagy Zsolt, Verestoy Attila sau alţii", a declarat Tokes. El a apreciat că altfel "lista UDMR nu are pur şi simplu şanse de reuşită". Conducerea Uniunii este cel mult dispusă să caute o variantă de rezervă pentru portofoliul Comunicaţiilor, post din care Nagy Zsolt s-a autosuspendat acum o lună.

"Dacă procuratura nu-şi va face treaba în cele 45 de zile legale de suspendare, să zică or da, or ba, atunci trebui să ne gândim şi la această posibilitate", ne-a declarat Marton Arpad, liderul grupului deputaţilor UDMR. Consiliul Permanent al UDMR va analiza astăzi propunerile pentru PE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite