Toader: PDL nu-l va schimba pe Canacheu de la șefia Comisiei pentru Apărare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Toader
Mircea Toader

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, declarat că PDL va refuza să-l înlocuiască pe preşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, Costică Canacheu, după ce vicepreşedinţii PNL şi PSD au cerut de revocarea acestuia din funcţie.

Toader a precizat că Biroul Permanent poate solicita numai schimbarea grupului parlamentar de care aparține un preşedinte de comisie, nu și  schimbarea lui din funcţie.

El a adăugat că, în cazul în care Costică Canacheu a încălcat Regulamentul Camerei, atunci Comisia juridică poate dispune sancţionarea acestuia.

"Este dreptul nostru, al grupului de a propune pe altcineva, dacă considerăm că este necesar. Dacă a încălcat un deputat, indiferent de funcţia pe care o are, a încălcat anumite prevederi ale Regulamentului, sunt modalităţi de a pedepsi.

Nicidecum de a face ordine în curtea noastră de către oricine din celălalte grupuri parlamentare. Este funcţia noastră,dacă noi considerăm că cel mai bun este Canacheu, rămâne Canacheu, dacă se consideră de cei de la comisie şi cei din Biroul Permanent că a încălcat anumite prevederi, sunt sancţiuni care pot fi aplicate, nicidecum schimbarea din funcţie, este atributul nostru şi noi nu suntem de acord”, a spus Toader.

De asemenea, el a ținut să precizeze că ”BP nu poate să solicite, numai grupul solicită schimbarea şi noi nu îl schimbăm şi dacă consideră că a făcut anumite lucruri în afara Regulamentului, să fie pedepsit, la comisia juridică. Maximum înseamnă 15 zile din oprirea indemnizaţiei".

Social-democratul Eugen Bejinariu şi național-liberalul George Scutaru au înaintat Biroului Permanent o adresă în care cer revocarea deputatului Costică Canacheu din funcţia de preşedinte al Comisiei, pe motiv de "comportament abuziv".

Ei afirmă că pedelistul nu s-a consultat cu vreun membru al biroului Comisiei înainte de a trimite, pe când Traian Basescu era suspendat, adrese către Direcția Generală de Pașapoarte si Direcția pentru evidența persoanelor și administrarea bazelor de date, prin care cerea date despre numărul alegătorilor, informații ce ar fi fost apoi folosite "tendențios" de PDL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite