Toader: Cerem sesiune extraordinară pentru vineri, avem semnături şi de la minorităţi şi UDMR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Toader
Mircea Toader

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a precizat miercuri că PDL solicită convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului în cel mai scurt timp, pentru vineri, şi că PDL a strâns semnături în acest sens şi de la parlamentari ai minorităţilor şi ai UDMR, transmite Mediafax.

Mircea Toader a spus că PDL va depune joi această cerere suplimentară de convocare a Parlamentului pentru citirea deciziei CC cu privire la referendum, la preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului. „Cei doi preşedinţi sunt obligaţi să ţină cont de solicitarea noastră şi să convoace sesiunea în cel mai scurt timp, vineri", a precizat Toader.

El a mai spus că PDL a strâns semnăturile de la o treime din numărul parlamnetarilor, inclusiv de la reprezentanţii minorităţilor şi ai UDMR.

Regulamentele celor două Camere prevăd că pentru convocarea unei sesiuni extraordinare sunt necesare semnăturile a cel puţin o treime din numărul senatorilor şi din cel al deputaţilor.

Liderii grupurilor parlamentare ale PDL, Mircea Toader şi Cristian Rădulescu, au anunţat miercuri că au adunat numărul de semnături necesare pentru convocarea sesiunii extraordinare pentru a se lua act de decizia Curţii Constituţionale şi revenirea în funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite