Corlăţean pregăteşte un plan de măsuri la recomandările CE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Titus Corlăţean
Titus Corlăţean

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a anunţat că va dispune organizarea unui grup de lucru care să analizeze în detaliu raportul prezentat de Comisia Europeană şi care să elaboreze un plan de măsuri concrete pentru aplicarea recomandărilor formulate de Comisie.

El a precizat că planul de măsuri va fi redactat prin colaborare între instituţiile implicate.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat, astăzi, în prezentarea raportului privind MCV, că România a făcut un pas înapoi de pe buza prăpastiei, dar că trebuie să-şi respecte angajamentele, situaţia urmând a fi monitorizată şi un nou raport adoptat în acest an.

"Vom continua să monitorizăm situaţia (...) Un nou raport va fi adoptat până la sfârşitul anului", a spus Barroso, care a arătat că prin acest document se va constata dacă autorităţile de la Bucureşti au dat răspuns îngrijorărilor ridicate de Comisia Europeană.

Barroso a arătat că evenimentele din ultimele trei săptămâni din România au fost o sursă de îngrijorare pentru Comisia Europeană şi UE, iar acestea "au zdruncinat" încrederea în România.

"Politicienii nu trebuie să încerce să îi intimedeze sau să îi atace pe judecători înaintea deciziilor care ar putea să nu le convină, iar componenţa Curţii Constituţionale nu poate fi schimbată peste noapte", a subliniat Barroso.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite