Titus Corlăţean s-a întâlnit cu ambasadorul SUA la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe al României
Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe al României

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut vineri o întrevedere cu Mark Gitenstein, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, informează MAE.

Conform sursei citate, întâlnirea a oferit oportunitatea abordării unor teme de interes major de pe agenda bilaterală, prilejuind, totodată, şi un schimb de opinii pe subiecte de actualitate de pe scena politică internaţională, faţă de care cele două state au interese comune.

Cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul principalelor proiecte bilaterale de cooperare în cadrul dimensiunii economice şi de securitate a Parteneriatului Strategic româno-american, consacrat prin Declaraţia Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, adoptată la Washington, exact în urmă cu un an, la 13 septembrie 2011, de către preşedinţii Barack Obama şi Traian Băsescu.

În cadrul întrevederii a fost realizată, de asemenea, o evaluare a evoluţiilor din Orientul Mijlociu, inclusiv din perspectiva regimurilor de sancţiuni, precum şi a celor din spaţiul estic. Au fost evocate, totodată, aspecte de interes comun, subsumate apropiatei sesiuni a Adunării Generale ONU, de la New York, se mai arată în comunicat.
Ministrul Titus Corlăţean a folosit această ocazie pentru a reitera mesajul de condoleanţe adresat familiilor celor dispăruţi în urma tragicelor evenimente care au avut loc la 12 septembrie 2012, la Consulatul american din Benghazi, şi pentru a exprima deplina susţinere faţă de poporul american în această nouă grea încercare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite