Titus Corlăţean: Traian Băsescu trebuie să se sprijine pe expertiza MAE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Titus Corlăţean
Titus Corlăţean

Ministrul de Externe Titus Corlăţean a declarat duminică, la Realitatea TV, că între MAE şi Cotroceni nu există contradicţii în ceea ce priveşte temele mari de politică externă şi a precizat că Traian Băsescu ar trebui să se sprijine pe expertiza Ministerului de Externe.

Întrebat despre colaborarea cu Traian Băsescu, şeful diplomaţiei a precizat că simpatiile şi antipatiile "de ordin personal" nu prevalează în faţa intereselor României, transmite NewsIn.

"Aici nu există dileme de ordin personal, simpatii sau antipatii de ordin personal care să prevaleze faţa de interesele statului român. Şi aici e nevoie de un efort din partea tuturor de a trece peste astfel de aspecte. Luaţi temele principale, temele legate de Parteneriatul Stragetic cu SUA, de ceea ce înseamnă efortul în UE, de interesele României pentru sprijinirea Republicii Moldova şi putem continua temele mari, nu exista contradicţii din acest punct de vedere", a precizat Titus Corlăţean.

Întrebat dacă preşedintele Traian Băsescu se pricepe la politică externă, Corlăţean a răspuns că se pricepe "mai mult decât atunci când a început" şi că "este nevoie să se sprijine pe expertiza MAE ca instituţie".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite