Tinerii ţărănişti şi liberali îşi bat joc de partidul lui Geoană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de tineri ţărănişti a adus, ieri, la sediul PSD din şoseaua Kiseleff, "testamentul mătuşilor" pentru nepoţeii din partid. Desantul junilor ţărănişti, condus de liderul

Un grup de tineri ţărănişti a adus, ieri, la sediul PSD din şoseaua Kiseleff, "testamentul mătuşilor" pentru nepoţeii din partid. Desantul junilor ţărănişti, condus de liderul organizaţiei, Cătălin Băncilă, a deturnat atenţia presei de la o conferinţă de presă organizată de deputatul social-democrat Marian Sârbu. Oricum, parlamentarul PSD nu a avut nimic de spus pe această temă, considerând că singurul în măsură să ofere răspunsuri este Adrian Năstase.
În "testamentul" adus de tinerii ţărănişti se spune: "Noi, mătuşile Tamara, EADS, Bechtel, Bivolaru, Phare-Puwak, moştenitoare ale PCR prin unchiuleţul nea Nelu Iliescu, precum şi celelalte mătuşi din ?Top 300 mătuşi? editat de bugetul consolidat al statului, lăsăm moştenire nepoţilor din PSD tot ce am agonisit cu greu în perioada cât am fost la putere, cât şi în perioada când am fost hărţuite de ţărănişti. Să ne ajute Dumnezeu să mai apară şi alte mătuşi, că epoca nepoţeilor nu a dispărut odată cu epoca unchiuleţului nostru iubit Nicolae Ceauşescu". Cătălin Băncilă spune că a recurs la acest gest pentru a arăta care sunt cele mai importante cazuri de corupţie. "Nu intenţionăm să facem opoziţie opoziţiei. Dar vrem să arătăm că prin aceste metode s-au făcut marile averi. Vom duce asemenea testamente şi partidelor de la putere, mai ales că, deocamdată, nu se poate spune că instituţiile statului şi-au făcut datoria", a spus Băncilă, care a mai adăugat că demersul tinerilor ţărănişti este cunoscut şi de conducerea PPCD.
Liberalii dau doi bani pe viitorul lui Adrian Năstase
Liviu Jicman, preşedintele Cluburilor Studenţeşti Liberale, face apel la studenţii liberali să adune mână de la mână o moştenire în valoare de doi bani (0,2 RON), care să fie transferată în contul mătuşii indicate de Adrian Năstase, sub condiţia retragerii acestuia de pe scena politică. "Viitorul politic al lui Adrian Năstase valorează doi bani, recompensă maximă pe care suntem gata să i-o achităm în avans", spune Liviu Jicman.
Acţiunea de duminică este inspirată de cea a Tineretului PNţCD-ist care, în 1994, a manifestat în faţa casei lui Adrian Păunescu. Tinerii ţărănişti de atunci au înfipt un cap de porc în gardul bardului, în urma unei altercaţii dintre Corneliu Coposu şi Adrian Păunescu. Tot membri ai tinerilor din PNţCD i-au oferit "protecţie" lui Ion Iliescu în faţa "conspiraţiei menite să-i stopeze candidatura" în 2000. Atunci s-a zvonit că a fost pus la cale un "complot cu viruşi" la adresa lui Iliescu. Un grup din TUNţCD a pichetat sediul PDSR din Bd. Magheru, căutând să-l protejeze în acest fel pe Ion Iliescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite