Tinerii au pus mâna pe putere la Camera Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 150 de tineri au început dezbaterile în cadrul "Parlamentului Tinerilor", un proiect organizat de Camera Deputaţilor şi de Asociaţia Pro Democraţia. Timp de trei zile, participanţii

Circa 150 de tineri au început dezbaterile în cadrul "Parlamentului Tinerilor", un proiect organizat de Camera Deputaţilor şi de Asociaţia Pro Democraţia. Timp de trei zile, participanţii vor purta discuţii în cadrul grupurilor politice, vor dezbate "legi" în comisii, iar apoi le vor vota în plen.
Împărţiţi dinainte în grupuri politice, unii tineri, mai ambiţioşi, negociau la o ţigară protocoalele de susţinere între partide şi îşi făceau lobby pentru a deveni lideri de grup în rândul propriilor formaţiuni, exact cum au bănuit că ar face şi seniorii. Preşedintele Camerei, Bogdan Olteanu, a început şedinţa ironizând modul în care parlamentarii lipsesc din plen. Secretarul general al Camerei, Geta Ionescu, le-a explicat tinerilor aşezaţi confortabil în scaunele de deputaţi că parlamentul este cea mai democratică instituţie a unui stat, fără de care nu se poate vorbi de democraţie. Ionescu a mai ţinut să le vorbească şi despre importanţa urmăririi propriilor convingeri şi principii în politică.
"Să fiţi mândri că sunteţi aici, să învăţaţi cât mai mult să faceţi politică, să fiţi activi în viaţa cetăţii, pentru că altminteri altcineva o va face", a povăţuit tânărul deputat PNL Adomniţei. Coborând de la prezidiu, Bogdan Olteanu i-a sfătuit pe tinerii "parlamentari" să reţină trei concepţii esenţiale: implicare, curaj şi responsabilitate politică. Olteanu a susţinut votul uninominal, spunând că nu este sănătos ca puterea să fie concentrată în mâinile unui singur om, şi anume preşedintele. Preşedintele Camerei a cedat apoi conducerea decanului de vârstă al Parlamentului Tinerilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite