Tinerii vor intra mai greu in casele ANL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorii au pus bete-n roate tinerilor care ar dori sa intre in posesia unei locuinte prin intermediul Agentiei Nationale pentru Locuinte. Ordonanta de urgenta, pe care plenul Senatului a votat-o in

Senatorii au pus bete-n roate tinerilor care ar dori sa intre in posesia unei locuinte prin intermediul Agentiei Nationale pentru Locuinte. Ordonanta de urgenta, pe care plenul Senatului a votat-o in ultima zi a sesiunii extraordinare, a fost modificata de senatori astfel incat, daca in cel mult un an de la depunerea actelor tanarul in varsta de maxim 35 de ani nu a primit repartitie, va trebui sa o ia de la capat deoarece a pierdut dreptul de a intra in posesia unei locuinte ANL cu chirie. Daca tanarul are mult sub varsta de 35 de ani, atunci mai exista sansa de a o lua de la capat. Nu acelasi lucru se poate spune si daca acesta a implinit deja 35 de ani. In aceste conditii, nu mai poate primi de la ANL nici un fel de locuinta. Comisia senatoriala a motivat ca amendamentul a fost introdus pentru a obliga firmele de constructii sa-si respecte termenele.
Agentia si-a pierdut privilegiile
Modificarea legii privind Agentia Nationala pentru Locuinte va da sanse egale tuturor constructorilor care activeaza pe piata, este de parere Gheorghe Popescu, directorul general al ANL. "Ordonanta elimina subventiile pentru constructia locuintelor proprietate personala. Aceste facilitati ne situau in postura de concurent neloial pe piata imobiliara", ne-a declarat Gheorghe Popescu. Ordonanta de modificare a legii privind ANL nu va atrage dupa sine si marirea preturilor practicate de catre principalul contractant general cu capital de stat. "Vom mentine aceleasi preturi ca si pana in prezent, intre 400 si 500 euro/mp in cazul caselor, respectiv 300 euro/mp in cazul blocurilor", spune Popescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite