Timpi de antenă egali, pentru candidaţii la prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timpi de antenă egali, pentru candidaţii la prezidenţiale
Timpi de antenă egali, pentru candidaţii la prezidenţiale

Timpii de antenă la serviciile publice de radio şi televiziune pentru candidaţii la alegerile prezidenţiale sunt egali pentru toţi cei care au intrat în cursa electorală, transmite NewsIn.

Campania electorală este permisă pe canalele de radio şi televiziune în perioada 23 octombrie-21 noiembrie.

Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au stabilit astăzi timpii de antenă pentru accesul egal şi gratuit al candidaţilor pentru funcţia de preşedinte al României la serviciile publice de radio şi televiziune.

Conducerea Parlamentului a primit informări din partea SRR şi SRTV cu privire la emisiunile de dezbatere şi buletinele informative şi de promovare a candidaţilor înscrişi în cursa electorală, ce se vor desfăşura în perioada campaniei electorale.

În cursa pentru alegerile prezidenţiale au intrat 12 candidaţi, dintre care nouă susţinuţi de formaţiuni politice şi trei independenţi.

Mitingurile şi întâlnirile electorale, conferinţele de presă şi alte activităţi de campanie ale candidaţilor la prezidenţiale, difuzate în direct sau înregistrat la TV sau radio, vor fi considerate emisiuni informative de promovare electorală, potrivit proiectului discutat de CNA cu radiodifuzorii. Spoturile electorale ale candidaţilor vor avea durata de maximum 30 de secunde şi trebuie să fie asumate în mod explicit, prin prezentare şi conţinut, de către candidaţi.

În spoturi, candidaţii nu-şi vor putea face promovare neloială, prin comparaţie cu unul sau mai mulţi adversari. Spoturile, care nu vor fi încadrate ca publicitate comercială, vor putea fi difuzate numai în emisiune de promovare sau în dezbateri. În cazul acestora din urmă, spotul unui candidat va fi difuzat numai dacă acesta este prezent în studio, la emisiune.

Candidaţii vor putea să apară numai în în emisiuni de promovare, dezbateri şi programe informative. Cei care deţin funcţii publice au acces şi în alte emisiuni, însă strict în probleme legate de exercitarea respectivei funcţii.

Pentru funcţia de preşedinte candidează:

- Traian Băsescu (PDL)
- Crin Antonescu (PNL)
- George Becali (PNG
- Kelemen Humor (UDMR)
- Corneliu Vadim Tudor (PRM)
- Mircea Geoană (Alianţa PSD-PC)
- Ovidiu Iane (PER)
- Remus Cernea (Partidul Verde)
- Constantin Rotaru (PAS)
- Gheorghe Manole (independent)
- Constantin Potârcă (independent)
- Sorin Oprescu (independent)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite