Convenţia Naţională Extraordinară a PDL va avea loc în 30 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele demisionar al PDL Emil Boc a anunţat, după şedinţa CNC, că în 30 iunie va avea loc Convenţia Naţională Extraordinară, urmând să fie aleşi preşedintele şi membrii BPN, pe actuala structură de conducere.

UPDATE Deputatul PDL Mihai Stănişoară a declarat, după şedinţa CNC al PDL, întrebat dacă va candida la o funcţie de conducere în partid, că în momentul de faţă nu exclude nimic.

"Avem Convenţie Naţională Extraordinară pe 30 iunie. Alegem preşedintele şi BPN. Vor fi 1.450 de delegaţi", a anunţat Emil Boc, după şedinţa CNC.

Potrivit lui Boc, comisia de organizare a Convenţiei va fi formată din nouă persoane, propuse de organizaţiile judeţene cu cele mai bune rezultate la alegerile locale.

Prima şedinţă a comisiei de organizare va avea loc marţi, la ora 16.00, la sediul partidului din Aleea Modrogan nr. 1, când va fi ales preşedintele comisiei.

UPDATE Vasile Blaga şi Sever Voinescu au susţinut, marţi, în şedinţa CNC al PDL, ca data convocării Convenţiei Naţionale Extraordinare să fie 30 iunie.

În cadrul dezbaterilor, unii democrat-liberali au susţinut ca alegerile pentru noua conducere să aibă loc în 30 iunie, în timp ce alţii, între care Cezar Preda, Cristian Boureanu şi Gheorghe Ştefan au susţinut ca acestea să aibă loc în 23 iunie, adică peste cinci zile.

Vicepreşedintele demisionar al PDL Theodor Paleologu a declarat, astăzi, că a auzit un zvon privind intenţia de a organiza Convenţia Naţională a partidului în 23 iunie, el arătând că acest lucru "echivalează cu un puci FSN-ist".

"Ce aud ca zvon deocamdată, şi anume intenţia de a organiza Convenţia Naţională pe 23 iunie, echivalează cu un puci, un puci FSN-ist. Nu sunt de acord cu aşa ceva. Vi se pare normal ca o Convenţia Naţională să fie organizată în câteva zile? E normală o asemenea fuşăreală?", a spus Paleologu, înaintea reuniunii Consiliului Naţional de Coordonare al PDL.

Consiliul Naţional de Coordonare al PDL discută şi votează, astăzi, propunerea Colegiului Director de organizare a Convenţiei Naţionale extraordinare a formaţiunii.

Colegiul Director al PDL s-a reunit duminică seară şi a decis să propună Consiliului Naţional de Coordonare (CNC) să se pronunţe în legătură cu organizarea pe 30 iunie a unei Convenţii Naţionale Extraordinare.

CNC urmează să decidă asupra convocării Convenţiei Naţionale Extraordinare, precum şi a numărului de delegaţi care vor participa, dar şi în legătură cu calendarul depunerii candidaturilor pentru funcţiile de conducere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite