Theodor Stolojan disculpă Guvernul pentru problemele apărute în privatizarea Oltchim

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan
Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat, miercuri, la RFI că Guvernul Ponta nu este singurul responsabil pentru problemele care au apărut în procesul de privatizare a combinatului vâlcean Oltchim. În schimb, Stolojan condamnă termenul fix stabilit pentru finalizarea unui proces de o asemenea amploare.

„Din păcate, nu-i vorba numai de guvernul acesta, ci de toate guvernele care au acceptat ca în negocierile cu organizaţiile internaţionale să-şi prevadă termene fixe, 18 septembrie sau ştiu eu, 28 septembrie, că privatizăm Oltchimul sau că privatizăm CFR Marfă. Asemenea practici sunt admisibile numai în relaţiile cu guvernele care se află la strâmtoare“, a precizat Stolojan.
De asemenea, Stolojan este de părere că un asemenea proces de privatizare mai ales pentru un asemenea obiectiv complex, cum este combinatul Oltchim, trebuie să parcurgă anumite etape. „Trebuie să tragem învăţămintele şi în viitor să evităm asemenea lucruri“, mai afirmă Stolojan.
Referitor la atitudinea lui Dan Diaconescu, Stolojan spune că acesta are şi opţiunea de a se adresa justiţiei dacă „până la urmă Guvernul rămâne pe aceeaşi poziţie şi la sfârşitul termenului prevăzut, anulează licitaţia“. În plus, în opinia lui Stolojan, sunt toate şansele ca Diaconescu să continue „acest spectacol“. „Deci ne putem aştepta ca domnul Diaconescu, în măsura în care nu vine până la sfârşitul acestui termen de zece zile şi cu banii, să continue acest spectacol, din păcate, nefericit pentru credibilitatea României, a Guvernului şi sigur, pentru soarta combinatului Oltchim“, mai precizează Stolojan.
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la PSD, că privatizarea Oltchim va fi reluată anul viitor, el afirmând că, după ce se va constata că aşa-zisul câştigător nu a avut nici bani, nici intenţia de a deveni acţionar majoritar, statul va aproba un plan de măsuri pentru combinat.
"După ce se va constata că aşa-zisul câştigător nu a avut nici bani, nici intenţia de a activa ca acţionat majoritar la Oltchim, Guvernul va aproba măsurile pentru a menţine combinatul şi pentru a intra într-o procedură specială prin care să se salveze locurile de muncă, urmând a se găsi un investitor serios", a mai declarat Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite