Theodor Paleologu: Suspendarea lui Băsecu ar fi un autogol al USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Theodor Paleologu
Theodor Paleologu

O suspendare a preşedintelui Traian Băsescu ar fi „un autogol" al USL, susţine vicepreşedintele demisionar al PDL, Theodor Paleologu, citat de RFI, precizând că intenţia Uniunii Social Liberale este „foarte riscantă".

Theodor Paleologu declară că „solicitarea unei declaraţii de integritate academică din partea unui ministru desemnat nu e lucru obişnuit, e într-adevăr ceva care forţează nota".

„Pe de altă parte, subiectul este foarte fierbinte în ultima vreme. Au fost multe acuzaţii de plagiat, multe probleme de acest gen, aşa că solicitarea preşedintelui are fără îndoială asentimentul multor oameni în societatea românească. Aşa că eu tare mă tem că preşedintele PNL a căzut într-o cursă, pentru că nu poţi pe o asemenea temă să declanşezi o procedură de suspendare a preşedintelui, nu este o temă populară, în opinia publică. Refuzul unei declaraţii de integritate academică nu poate fi punctul de plecare al unei suspendări a şefului statului", afirmă Paleologu.

În opinia acestuia, să declanşezi o procedură de suspendare a preşedintelui de la o chestiune care ţine de o exigenţă în privinţa integrităţii academice este foarte riscant.

Vicepreşedintele demisionar al PDL crede că „o declanşare a suspendării preşedintelui într-un asemenea context de condamnare a unui fost prim-ministru, de acuze de plagiat, de incompatibilităţi constatate este foarte riscantă".

„Dar sigur, în politica românească se câştigă în general pe autogolurile adversarului. După părerea mea, suspendarea preşedintelui ar fi un autogol din partea USL-ului, indiferent de rezultatul la referendum, pentru că nu poţi suspenda preşedintele pe asemenea motive, că a solicitat ceva ce într-adevăr, e neobişnuit, dar e neobişnuit pentru că nici nu este foarte obişnuit ca ministrul Educaţiei să fie plagiator".

Theodor Paleologu se aşteaptă ca preşedintele Traian Băsescu să nu cedeze: "Eu nu cred că preşedintele Băsescu va ceda. Eu cred că preşedintele întinde o cursă celor din USL şi iată că ei cad în această cursă".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că dacă preşedintele Traian Băsescu nu îl va învesti luni pe Puiu Haşotti la Cultură, fără nicio declaraţie despre lucrările acestuia, atunci va cere parlamentarilor PNL declanşarea procedurii de suspendare a şefului statului.

„Dacă Băsescu nu semnează, luni, investirea lui Puiu Haşotti, voi cere parlamentarilor PNL iniţierea procedurii de suspendare", a anunţat Antonescu.
Liderul liberal a mai spus că luni, la ora 19.00, preşedintele îl va investi în funcţie pe Puiu Haşotti.

Parlamentarii PSD vor susţine o eventuală decizie a reprezentanţilor PNL de a declanşa procedura de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, dacă Puiu Haşotti nu va fi învestit ca ministru, a afirmat liderul PSD, premierul Victor Ponta, precizând că nu va trimite la Cotroceni declaraţia lui Haşotti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite