The Guardian: „În mintea lui Băsescu, ţiganii sunt nişte nomazi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto: arhivă Adevărul
foto: arhivă Adevărul

Preşedintele României, Traian Băsescu, este criticat în presa străină, deoarece este autoritar şi jigneşte foarte des romii.

Într-un articol publicat în cotidianul britanic The Guardian şi semnat de un român care apără drepturile romilor, Traian Băsescu este aspru criticat pentru declaraţiile pe care le face cu referire la modul de viaţă al ţiganilor.

„Traian Băsescu este foarte direct şi autoritar, iar abordarea lui personală poate avea un impact foarte mare asupra politicienilor români. În mintea lui Băsescu, ţiganii sunt nişte nomazi. Aşa i-a caracterizat pe romi pe vremea când el era primar al Bucureştiului. În plus, face adesea remarci jignitoare la adresa romilor“, spune, în materialul din The Guardian, Nicolae Gheorghe.

Preşedintele Băsescu declara, în cadrul unei vizite oficiale în Slovenia, că „mulţi dintre romii nomazi, în mod tradiţional, trăiesc din ce fură“ şi că le-a oferit acestora locuri de muncă, dar „nu le-a plăcut şi au plecat în altă parte. Sigur, era muncă în conformitate cu pregătirea lor - la salubrizare“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite