Tertipurile procedurale au îngropat moţiunea PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moţiunea de cenzură „Educaţia rămâne. Guvernul Tăriceanu pleacă”, semnată de 132 de parlamentari de la PDL şi PRM, nici nu a apucat să fie dezbătută. Dezbaterea documentului a fost

Moţiunea de cenzură „Educaţia rămâne. Guvernul Tăriceanu pleacă”, semnată de 132 de parlamentari de la PDL şi PRM, nici nu a apucat să fie dezbătută. Dezbaterea documentului a fost programată după ce în Senat se respinsese deja ordonanţa care amâna până la 1 aprilie 2009 majorarea cu 50% a salariilor pentru profesori. Şedinţa era programată la ora 14.00, dar a început cu o jumătate de oră întârziere.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, a suspendat şedinţa, la scurt timp după ce a constatat că din cei 232 de membri ai parlamentului necesari cvorumului se prezentaseră doar 121. El nu a precizat nici data, nici ora la care ar putea fi reprogramată şedinţa. “Şansele de a avea o nouă dezbatere pe moţiune în această sesiune sunt nule”, a declarat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ioan Oltean (PDL)

Emil Boc l-a acuzat pe Olteanu că nu a cerut un apel nominal pentru a se verifica cvorumul. „Eu am constatat lipsa cvorumului. Numai liderii de grup pot să ceară apel nominal. Nu este vina mea că liderii de grup ai PDL nu au cerut apel nominal”, a spus Bogdan Olteanu. Potrivit unor surse din conducerea Camerei, Olteanu ar fi consultat listele de prezenţă şi i-ar fi rugat pe secretarii de şedinţă să verifice lipsa cvorumului.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite