"Teribilistul" Vlădescu nu mai demisionează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii PNL se tem că plecarea secretarului de stat de la Finanţe l-ar pune la muncă pe Vosganian Secretarul de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor Sebastian Vlădescu a revenit,

Liderii PNL se tem că plecarea secretarului de stat de la Finanţe l-ar pune la muncă pe Vosganian

Secretarul de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor Sebastian Vlădescu a revenit, ieri, asupra intenţiei de a demisiona din funcţie. "Nici nu am anunţat aşa ceva", a declarat Vlădescu, citat de Mediafax. El a precizat totuşi că va părăsi, "la un moment dat", ministerul şi a refuzat să mai facă alte comentarii despre majorarea pensiilor.

În PNL, anunţul iniţial al lui Vlădescu a fost primit cu surprindere, unii lideri comentând că, probabil, fostul finanţist-şef "s-a trezit cu faţa la perete" în acea zi. Liberalii nu au discutat, în forul de conducere, despre un posibil înlocuitor pentru Vlădescu. Mai mulţi membri ai Biroului Politic Central şi-au exprimat însă îndoieli faţă de seriozitatea declaraţiilor acestuia.

"Sunt teribilisme ieftine! Vlădescu e obişnuit să braveze din când în când, e un fel de Boureanu mai bătrân", ne-a declarat un lider liberal. Surse din interiorul formaţiunii susţin că demisia fostului ministru din funcţia pe care o deţine la MF ar pune în dificultate partidul, întrucât Vlădescu este cel care gestionează efectiv activitatea instituţiei, iar găsirea unui înlocuitor la fel de eficient ar fi aproape imposibilă. Alţii văd însă un beneficiu în plecarea secretarului de stat din MF, pe motiv că acesta nu ascultă deciziile partidului.

Paul Păcuraru: E o persoană aparte

"Domnul Vlădescu este o persoană foarte specială, foarte aparte. Nu este unul dintre liderii partidului, n-a fost niciodată, a apărut mai degrabă ca un tehnician, ca un tehnocrat în activitatea Ministerului Finanţelor. A condus ministerul sub încredinţarea domnului prim-ministru până la comasarea Finanţelor cu Ministerul Economiei", a declarat, ieri, ministrul muncii, Paul Păcuraru, citat de NewsIn. Păcuraru a mai spus că declaraţia lui Vlădescu pe tema pensiilor este una politică. "Am obosit de câte ori am spus public că pe 2008 bugetul asigurărilor sociale va ieşi pe excedent. În 2009, este treaba următorului guvern să decidă ce va face cu banii. Este normal însă ca un ministru al finanţelor să aibă rezerve faţă de majorarea cheltuielilor", a precizat liderul liberal.

Mircea Geoană: Premierul să-şi cheme miniştrii la ordine

Liderii celorlalte formaţiuni politice au comentat, ieri, declaraţiile lui Sebastian Vlădescu. Preşedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a spus că împărtăşeşte îngrijorările acestuia pe tema majorării pensiilor, susţinând că actualul secretar de stat în MF a avut o performanţă foarte bună ca ministru.

"Nu ştiu dacă e vorba de o  nemulţumire a lui Sebastian Vlădescu faţă de poziţia în care se află acum în Ministerul Finanţelor, dar mi se pare nefiresc ca, pe de o parte, guvernul să spună că există resurse pentru legea pensiilor şi pe de altă parte un personaj important şi influent cum e un secretar de stat să spună contrariul. Cred că ar fi bine ca premierul Tăriceanu să-şi cheme la ordine miniştrii şi să reconfirme sursele de finanţare", a declarat, la rândul său, preşedintele PSD, Mircea Geoană.

Liderul PLD, Theodor Stolojan, a afirmat că Sebastian Vlădescu, în calitatea sa de secretar de stat la Finanţe, este o voce de luat în seamă atunci când spune că nu există resurse pentru majorarea pensiilor şi că declaraţia lui e încă o dovadă a "diletantismului" guvernului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite