Teodor Baconschi, în vizită oficială la Lisabona şi la Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, va efectua, în zilele de 18 şi 19 octombrie, vizite oficiale în Portugalia şi în Spaniei, unde se va întâlni cu omologul său portughez, Luís Filipe Marques Amado, şi cu cel spaniol, Miguel Angel Moratinos Cuyaubé.

Pe parcursul zilelor de vizită în Peninsula Iberică, Baconschi are în vedere discuţii pe tema colaborării politice, economice, sociale şi culturale dintre România şi cele două ţări, informează MAE, printr-un comunicat de presă.

Totodată, pe agenda discuţiilor sunt şi subiecte de actualitate europeană şi internaţională, dar şi promovarea unei mai bune cunoaşteri a românilor în rândul opiniei publice din Spania şi Portugalia.

Şeful diplomaţiei române va avea întâlniri şi cu reprezentanţii comunităţilor de români din Spania şi Portugalia, urmând a fi abordate problemele cu care se confruntă aceştia, activităţile mediului asociativ şi măsurile avute în vedere pentru îmbunătăţirea asistenţei consulare.

La Madrid, ministrul Afacerilor Externe va semna, împreună cu omologul său spaniol, Acordul între România şi Regatul Spaniei cu privire la funcţionarea Institutului Cultural Român de la Madrid şi a Centrului spaniol al Institutului Cervantes din Bucureşti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite