Teo, dată afară din PDL pentru „sfidare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii democrat-liberali au hotărât ieri-seară că se pot lipsi de serviciile vedetei TV Teo Trandafir. Decizia finală va fi luată de Consiliul de Coordonare al PDL. Popularitatea de care se bucură Teo Trandafir nu i-a împiedicat pe aleşii PDL să recomande conducerii centrale excluderea din partid, la doar trei luni de la cooptarea ei.  

„Am fost atât de scârbiţi de comportamentul acestei vedete cu fiţe încât nici nu am mai stat la discuţii şi am trecut direct la vot", au declarat pentru „Adevărul" surse democrat-liberale. Ceea ce i-a deranjat cel mai mult pe democrat-liberali a fost gestul pe care vedeta l-a făcut imediat după exprimarea votului la moţiunea de cenzură şi nu atât votul în sine.

Cheltuielile nesimţite ale deputaţilor din Timiş ajung la 73.000 de euro!

Senatorii risipitori ai Banatului toacă lunar peste 25.000 de euro

Vot secret

Potrivit aceloraşi surse, dezbaterea „cazului Trandafir" s-a rezumat la câteva intervenţii potrivit cărora atitudinea acesteia a fost una „sfidătoare" şi „jignitoare" la adresa colegilor de partid. „A avut o atitudine sfidătoare peste care nu se poate trece", au comentat aleşii PDL.

Liderul grupului parlamentar PDL, Mircea Toader, a declarat că majoritatea deputaţilor democrat-liberali au optat pentru excluderea lui Teo Trandafir din partid, însă a refuzat să precizeze care a fost scorul voturilor „pentru" şi „împotrivă", votul fiind secret. Trandafir a lipsit de la şedinţa grupului parlamentar în care se discuta despre sancţionarea deputaţilor care au votat moţiunea de cenzură.

Înaintea reuniunii PDL, ea a declarat pentru „Adevărul" că gestul pe care l-a făcut după ce a pus bilele în urnă a fost unul de bucurie pentru că a reuşit să voteze, în pofida emoţiilor. „Mă simţeam foarte rău, nu mâncasem nimic în ziua aia şi m-am bucurat că am putut vota fără să leşin. Oricum, eu nu vreau să plec din PDL, iar dacă mă vor da afară voi rămâne independentă, nu vreau să plec la alt partid", a comentat ieri Teo.

Mircea Toader a spus că atitudinea lui Teo Trandafir de a nu participa la şedinţa de grup unde se discuta despre sancţionarea celor care au votat moţiunea de cenzură este „similară cu comportamentul din plen". El a susţinut că a încercat să o contacteze telefonic pentru a o invita să vină la discuţia din grup, dar aceasta nu i-a răspuns. „La Teo Trandafir au deranjat mai multe, dar gestul a pus capac", a spus Mircea Toader.

Băsescu îngheaţă conflictele din partid

Deputatul Daniel Oajdea a mers la grup ca să îşi apere cauza. „A fost o scenă penibilă, un fel de judecată a vrăjitoarelor", a declarat deputatul. El a adăugat că decizia grupului PDL nu este relevantă întrucât, în cazul său, exista deja propunerea BPN de excludere din partid, dar i s-a părut „dubios" modul în care s-a votat. Propunerea de excludere a lui Teo Trandafir va fi trimisă BPN al PDL, iar Consiliul Naţional de Coordonare va fi cel care va lua decizia finală.

Decizia de sancţionare a „trădătorilor" vine la doar o zi după ce aleşii partidului au fost chemaţi la ordine de preşedintele Traian Băsescu, în cadrul unei reuniuni secrete de la Snagov. Deşi a promis parlamentarilor PDL remanierea Guvernului după moţiunea de cenzură, Traian Băsescu menţine actuala formulă guvernamentală pentru a nu acutiza disputele dintre grupurile de influenţă din partid.

Dubla măsură

În vreme ce Teo Trandafir a fost penalizată cu sancţiunea maximă, democrat-liberalii au decis ca deputatul Clement Negruţ, care a votat moţiunea de cenzură, să primească doar un avertisment. Deputatul Mircia Giurgiu are şi el recomandare de excludere. Senatorii nu au luat încă o decizie în privinţa lui Georgică Severin.

Cum a ajuns vedeta deputat PDL

Teodora Trandafir s-a înscris în PDL în aprilie 2010, imediat după ce a acceptat să candideze pentru un loc de deputat în Colegiul 19 din Bucureşti, rămas vacant prin demisia conservatoarei Daniela Popa. Cu sloganul „Mai mult suflet, mai puţină politică", ea a câştigat alegerile parţiale în faţa Lilianei Mincă (PC). Opţiunea PDL pentru vedeta TV a fost semnul unei schimbări de strategie electorală, democrat-liberalii mizând tocmai pe notorietatea şi popularitatea acesteia, după eşecul înregistrat cu Honorius Prigoană, la scrutinul din Colegiul 1. La scurt timp de la intrarea în Parlament, ea a intrat în conflict cu partidul, nefiind de acord cu reducerea pensiilor, inclusă în pachetul de măsuri de austeritate asumate de Cabinetul Boc.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite