Taxa auto, aprobată de senatorii din Comisia de Administraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul Guvernului privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule a fost aprobat de Comisia de Administraţie a Senatului. Potrivit noilor prevederi, taxa va fi plătită o singură dată, de toţi cei care achiziţionează autovehicule şi le înmatriculează, precum şi de cei care achiziţionează maşini pentru care nu a fost plătită această taxă.

Taxa auto va fi virată către bugetul Fondului pentru Mediu, iar banii vor fi gestionați de Administraţia Fondului pentru Mediu pentru finanţarea programelor pentru protecţia mediului.

Modalitatea de calcul a taxei este unitară pentru toate autovehiculele, ea urmând să se stabilească într-o procedură unitară, indiferent dacă va fi achitată la momentul primei înmatriculări în România sau la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate.

Taxa se calculează în funcţie de capacitatea cilindrică, norma de poluare, emisiile de dioxid de carbon şi deprecierea autoturismului.

Proiectul mai prevede reducerea taxei cu până la 25%, dar şi plata acesteia pentru maşinile înmatriculate înainte de 2007, pentru care nu a fost achitată o astfel de taxă, la schimbarea proprietarului.

Proiectul va fi votat în plenul Senatului, prima Cameră sesizată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite