Tatăl jurnalistei Marie Jeanne Ion demisionează din PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PSD de Buzău Ion Vasile, tatăl jurnalistei Marie Jeanne Ion, care a fost răpită în Irak, a anunţat astăzi că  demisionează din partid, al cărui membru este de la înfiinţare.

Ion Vasile şi-a motivat demisia prin faptul că a fost revocat "în mod stalinist" de la conducerea filialei PSD Buzău, adăugând că rămâne parlamentar independent şi nu se va afilia UNPR.

"Am fost revocat în mod stalinist. Voi demisiona din PSD", a declarat senatorul, la ieşirea din sediul central al partidului, unde a avut loc şedinţa BPN în care s-a decis revocarea sa din funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Buzău.

Preşedintele Organizaţiei judeţene a PSD Buzău, senatorul Ion Vasile, a fost revocat din această funcţie, prin decizia de astăzi a BPN, vicepreşedintele partidului Valeriu Zgonea urmând să coordoneze interimar filiala, până la convocarea Conferinţei judeţene, relatează Mediafax.

De profesie medic, Ion Vasile, în vârstă de 60 de ani, era membru al partidului încă de la înfiinţare. El a fost senator în perioada 1990-2000, apoi, timp de patru ani, a deţinut funcţia de prefect al judeţului Buzău. Din 2004, este senator din partea PSD. Ion Vasile este preşedintele Comisiei de sănătate din Senat.

Senatorul este tatăl jurnalistei Marie Jeanne Ion care a fost răpită în Irak la 28 martie 2005 împreună cu cameramanul său Sorin Mişcoci şi jurnalistul Ovidiu Ohanesian. Ei au fost eliberaţi la 22 mai, chiar dacă cererea iniţială a răpitorilor (Brigăzile Mouadh Ibn Jabal), şi anume retragerea celor 860 de soldaţi români din Irak, nu a fost îndeplinită.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite