Ţârle şi Nistoran, excluşi din PD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarii democraţi Radu Ţârle şi Liviu Nistoran au fost excluşi, ieri, din partid pentru votul împotriva moţiunii de cenzură a PSD. Anunţul a fost făcut de preşedintele PD,

Parlamentarii democraţi Radu Ţârle şi Liviu Nistoran au fost excluşi, ieri, din partid pentru votul împotriva moţiunii de cenzură a PSD.

Anunţul a fost făcut de preşedintele PD, Emil Boc, care a precizat că excluderea s-a făcut în baza unei decizii a BPN din 2 octombrie, potrivit căreia orice pedist care nu se va prezenta la vot sau se va pronunţa împotriva moţiunii va părăsi formaţiunea.

"În PD există dezbateri şi democraţie până la luarea deciziei, dar după luarea deciziei există disciplină. În aceste condiţii, prin faptul că Liviu Nistoran a votat împotriva moţiunii, contrar poziţiei PD, iar Radu Ţârle nu s-a prezentat la vot au încălcat flagrant decizia BPN", a explicat liderul PD. Deputatul Liviu Nistoran a declarat că nu se aştepta şi nici nu îşi dorea să fie îndepărtat din partid. El a precizat că a cerut conducerii PD să amâne luarea unei decizii în ceea ce-l priveşte, pentru a avea posibilitatea să-şi explice acţiunile şi că va contesta hotărârea BPN.

Probleme şi la PC

Liderul PC, Dan Voiculescu, i-a chemat, ieri, pe deputaţii Sergiu Andon, Petru Călian şi Ştefan Glăvan pentru a le cere explicaţii pentru votul dat la moţiunea de cenzură a PSD. Cei trei parlamentari au participat la sesiunea de vot de miercuri, deşi conducerea formaţiunii conservatoare decisese ca parlamentarii să se retragă din sală la acel moment. Călian a precizat că nu a onorat invitaţia lui Voiculescu, întrucât aceasta a venit prea târziu. "Aveam deja luate bilete de avion pentru a merge în teritoriu (...)

Nu am nicio explicaţie de dat nici lui Dan Voiculescu, nici partidului", ne-a declarat deputatul de Cluj. Preşedintele Comisiei juridice din Cameră, Sergiu Andon, a spus că a discutat cu şeful său pe linie de partid şi şi-au expus fiecare motivele deciziilor luate. "Nu poate fi vorba despre nicio sancţiune, încă nu a înnebunit toată lumea politică", a afirmat Andon. (Bogdan Costache)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite