Tăriceanu şi Paleologu, printre personalităţile decorate vineri de Regele Mihai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călin Popescu-Tăriceanu, Theodor Paleologu, Puiu Haşotti, Cătălin Ionescu-Arbore şi pictorul Ştefan Câlţia se numără printre personalităţile decorate vineri de Regele Mihai, la Palatul Elisabeta din Bucureşti.

Astfel, directorul Operei Naţionale Bucureşti, Cătălin Ionescu-Arbore, senatorul Puiu Haşotti şi deputatul Theodor Paleologu au primit Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate.

Pictorul Ştefan Câlţia, ambasadorul Republicii Cehe în România, Jiří Šitler, şi ambasadorul Spaniei în România, Estanislao de Grandes Pascual, au primit Crucea Casei Regale a României.

Totodată, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu şi academicianul Cristian Hera au primit Decoraţia Regală "Nihil Sine Deo".

Distincţiile au fost înmânate de Regele Mihai, în timp ce Principesa Margareta şi Principele Radu au asistat la eveniment. Ceremonia a fost deschisă cu intonarea imnului regal.

Cătălin Ionescu-Arbore a fost decorat pentru aducerea muzicii de operă în societatea românească profundă, pentru curajul cu care a îmbogăţit constant repertoriul Operei Naţionale Bucureşti şi pentru exemplara colaborare cu Casa Regală.

Puiu Haşotti a fost distins pentru susţinerea constantă a valorilor şi principiilor coroanei, în mod public, cu independenţă şi curaj, în Parlament şi în societatea civilă, dar şi pentru iniţiativele sale legislative care promovează modernizarea României prin forţe proprii, dar şi asumarea viitorului european comun.

În acelaşi timp, Theodor Paleologu a fost decorat pentru perseverenţa şi demnitatea cu care a susţinut public valorile Familiei Regale, pentru activitatea diplomatică şi guvernamentală în sprijinul integrării României în Uniunea Europeană şi pentru efortul de a profesionaliza munca politică.

Ştefan Câlţia a fost decorat pentru activitatea sa artistică fructuoasă, care a dus arta românească peste hotare, dar şi pentru îmbogăţirea colecţiei de artă contemporană a Familiei Regale prin contribuţiile sale generoase.

Ambasadorul Spaniei, Estanislao de Grandes Pascual, a fost distins de Casa Regală a României pentru că a dat un exemplu de cooperare economică fructuoasă în anii în care Spania a devenit a doua casă pentru mulţi români.
La rândul său, ambasadorul Republicii Cehe în România, Jiří Šitler, a fost decorat, printre altele, pentru că a contribuit la prezentarea publică a adevărului istoric despre rolul armatei române în eliberarea Cehoslovaciei.

Fostul premier Tăriceanu a fost decorat pentru activitatea guvernamentală şi politică în slujba integrării României în Uniunea Europeană, a relansării economice şi financiare a ţării şi a profesionalizării instituţiilor statului, pentru exemplul de onestitate de care dă dovadă în viaţa publică, pentru respectul pe care îl are faţă de alegători şi atitudinea princiară pe care o are faţă de idealurile liberalismului şi democraţiei, dar şi pentru curajul cu care a pus în mişcare cu adevărat procesul de restituire a proprietăţilor confiscate de regimul comunist.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite