Tăriceanu vrea Congres în PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier se grăbeşte să obţină sprijinul partidului pentru o candidatură la preşedinţie. Orban şi Antonescu îi pregătesc o surpriză. Fostul premier şi-a stabilit un dublu obiectiv: candidatura la prezidenţiale şi un nou  mandat în fruntea PNL.

Călin Popescu Tăriceanu se consultă astăzi cu liderii liberali din teritoriu pe tema oportunităţii organizării unui Congres extraordinar al partidului.

Fostul premier i-a informat, ieri, pe membrii conducerii PNL că i-a chemat la Bucureşti pe preşedinţii de filiale pentru a le cere să fie de acord cu organizarea unui congres extraordinar care să dea o nouă legitimitate conducerii formaţiunii.

Miza lui Tăriceanu

Potrivit unor surse din partid, Tăriceanu îşi va asuma candidatura la preşedinţia ţării şi, din această postură, le va cere membrilor PNL să-i acorde încrederea pentru un nou mandat la conducerea partidului. Decizia privind organizarea congresului va aparţine Delegaţiei Permanente care se întruneşte mâine.

„Interesul PNL este să-şi prezinte un candidat propriu (la preşedinţia României – n.r.), care să poată să susţină valorile, ideile şi principiile liberale, pe baza căreia România să-şi prezinte o altă faţă, un regim care să fie cu adevărat democratic, ceea ce înseamnă o ţară cu instituţii puternice, cu o putere care este exercitată echilibrat de diferitele instituţii ale statului”, a spus liderul liberal.

Cu câteva săptămâni în urmă, Călin Popescu Tăriceanu declara public că reuniunea care trebuie să aleagă o nouă conducere a partidului ar trebui amânată până în 2010.

Orban, mulţumit

“Mă bucur că preşedintele partidului îşi apleacă urechea la vocea bazei partidului. Sunt convins că Delegaţia Permanentă va adopta cu o largă majoritate ideea Congresului extraordinar”, a declarat vicepreşedintele Ludovic Orban. El a refuzat să confirme că se va înscrie în cursa pentru şefia partidului, lucru pe care l-a anunţat public recent. Orban a refuzat să facă un pronostic în ceea ce priveşte şansele lui Tăriceanu pentru un nou mandat.

Surse din interiorul formaţiunii susţin că Ludovic Orban va candida în tandem cu vicepreşedintele Crin Antonescu şi va viza un post de preşedinte executiv.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite