Tăriceanu l-a recrutat pe Dorin Marian în lupta cu Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de încredere al lui Emil Constantinescu a devenit prim-consilier guvernamental Călin Popescu Tăriceanu l-a numit, ieri, pe fostul sfătuitor al lui Emil Constantinescu şi şef al

Omul de încredere al lui Emil Constantinescu a devenit prim-consilier guvernamental

Călin Popescu Tăriceanu l-a numit, ieri, pe fostul sfătuitor al lui Emil Constantinescu şi şef al Administraţiei Prezidenţiale din perioada martie-septembrie 2000 în funcţia de prim-consilier al premierului.

Potrivit unui comunicat al guvernului, Marian va avea rang de secretar de stat şi va coordona departamentele din subordinea directă a lui Tăriceanu. Mutarea liderului liberal a fost o surpriză şi pentru mulţi dintre membrii conducerii PNL. Aceştia aveau cunoştinţă de existenţa unor contacte cu fostul consilier al lui Constantinescu, mai ales în contextul proiectului de colaborare PNL-AP, însă nu se aşteptau ca acesta să ajungă direct mâna dreaptă a primului-ministru. "L-am văzut prin diverse birouri, la anumite discuţii, ştiu că ţinea legătura cu câţiva oameni de la noi, însă numirea lui ca prim-consilier guvernamental a fost o surpriză şi pentru mine", ne-a declarat, ieri, unul dintre membrii Biroului Politic Central. Ministrul interimar de externe, Mihai Răzvan Ungureanu, a fost cel care a propus conducerii liberale fuziunea cu formaţiunea lui Emil Constantinescu.

A fost cel mai informat om din România

Fostul preşedinte Emil Constantinescu spune că Dorin Marian l-a informat în legătură cu faptul că va accepta postul de consilier al premierului Tăriceanu. "Chiar l-am sfătuit să folosească experienţa pe care a acumulat-o în înalta funcţie deţinută la Administraţia Prezidenţială. Consider că este chiar prea târziu momentul la care calităţile lui Dorin Marian sunt folosite în interes public", ne-a declarat Constantinescu. El reaminteşte că, până în anul 2000, fostul său consilier era "cel mai informat om din România", aflându-se în relaţii bune şi cu generalul Constantin Degeratu, actual consilier al preşedintelui Băsescu. Emil Constantinescu spune că Dorin Marian se bucură de credibilitate şi de o reputaţie excelentă la serviciile de informaţii străine, el organizând, printre altele, vizitele în România ale şefilor CIA şi FBI.

Conflict deschis cu Băsescu

Marian a intrat în conflict deschis cu şeful statului, după ce pe piaţă a apărut o înregistrare în care Traian Băsescu, la vremea aceea ministru al transporturilor în guvernarea CDR, îşi exprima consternarea faţă de faptul că niciun membru al guvernului nu fusese anunţat de arestarea unui prefect al PD. Numele lui Dorin Marian a fost legat în mai multe scandaluri, cel mai sonor fiind "Ţigareta II". Actualul consilier al lui Tăriceanu a fost unul dintre membrii delegaţiei Rompetrol care s-a deplasat în 2001 în Sudan, alături de omul de afaceri sirian Omar Hayssam, pentru a negocia un contract de concesionare a unui câmp petrolifer. Afacerea a căzut după atentatele din 11 septembrie 2001.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite