Tăriceanu: "Îmi rezerv posibilitatea asumării răspunderii guvernului pentru uninominal"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Vă spun clar că îmi rezerv posibilitatea asumării răspunderii guvernului", a declarat, ieri, la Călăraşi, primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu, subliniind că varianta este valabilă

"Vă spun clar că îmi rezerv posibilitatea asumării răspunderii guvernului", a declarat, ieri, la Călăraşi, primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu, subliniind că varianta este valabilă în cazul în care dezbaterile în parlament pe marginea votului uninominal trenează.

Şeful guvernului a declarat că se va consulta cu liderii partidelor parlamentare pentru stabilirea unei date convenabile pentru discuţiile axate pe legea bugetului şi votul uninominal.

"Singurul partid care refuză să dialogheze este PD. Un partid politic are obligaţia să dialogheze. (...) PD ne arată care este adevărata sa faţă", a declarat Tăriceanu.

În viziunea premierului, PSD are o "altă problemă", şi anume Mircea Geoană. "Cred că preşedintele partidului are o problemă de orgoliu. Sunt chestiuni mărunte, unde să se facă consultările. Geoană ar trebui să îşi depăşească problemele", a conchis primul-ministru.

Pomelnic electoral

Pe fondul lansării propriilor candidaţi pentru PE, liderul liberal a avut o întrevedere şi cu pensionarii din Călăraşi cărora le-a trecut în revistă beneficiile sociale ale propriei sale guvernări. "Ambiţia mea ca prim-ministru este ca fiecare cetăţean din România să poată trăi demn", le-a spus premierul pensionarilor, amintind că situaţia economică bună a permis creşterea pensiilor.

"Este de datoria mea să am grijă de dvs", a continuat Tăriceanu. Primul-ministru a mai precizat că guvernul a mărit la 600 RON plafonul pentru acordarea subvenţiilor de încălzire şi că Ministerul Sănătăţii analizează posibilitatea măririi fondului pentru medicamete compensate.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite