Tăriceanu le-a cerut pediştilor înlăturarea ministrului educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Restructurarea se va face după Raportul de ţară al Comisiei Europene din luna septembrie a fost oferta pe care liberalii au făcut-o democraţilor, luni seara, la CNC-ul Alianţei, ca răspuns la

Restructurarea se va face după Raportul de ţară al Comisiei Europene din luna septembrie a fost oferta pe care liberalii au făcut-o democraţilor, luni seara, la CNC-ul Alianţei, ca răspuns la mutarea-surpriză a PD de luni dimineaţa.
Surse participante la întâlnire au arătat că liderii PNL le-au cerut socoteală partenerilor de la PD pentru decizia de retragere din guvern a vicepremierului Gheorghe Pogea, dar s-au declarat mulţumiţi de înlocuirea ministrului transporturilor, Gheorghe Dobre. Mai mult, potrivit aceloraşi surse, premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut lui Emil Boc să procedeze la fel şi cu titularul de la Educaţie, Mihail Hărdău. Boc ar fi răspuns că PD caută un înlocuitor pentru Hărdău şi că nu a reuşit, încă, să identifice persoana potrivită. "Avem nevoie de mai mult timp pentru asta, pentru că nu vrem să mai greşim, aşa cum am făcut cu predecesorul lui Hărdău, Mircea Miclea", s-ar fi plâns Emil Boc. Liderul democrat le-ar fi explicat colegilor de Alianţă că decizia de retragere a lui Pogea a fost doar un gest politic, care să justifice insistenţa PD pentru restructurare, şi nu un element de presiune la adresa liberalilor. La ieşirea de la discuţii însă, preşedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a declarat că premierul nu a cerut niciodată schimbarea ministrului transporturilor, Gheorghe Dobre, aceasta fiind decizia PD, contrazicând, astfel, poziţia purtătorului de cuvânt al guvernului. "E decizia PD şi numai a PD", a accentuat Videanu, adăugând că "fiecare partid decide de unul singur care sunt măsurile care se impun".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite