Tăriceanu, cu moţiunea platformiştilor în coaste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

care a caracterizat drept "imorală" intenţia platformiştilor. Totuşi, oamenii lui Tăriceanu nutresc speranţa că PSD nu-şi va pune în aplicare promisiunea de a iniţia o moţiune de cenzură.

care a caracterizat drept "imorală" intenţia platformiştilor. Totuşi, oamenii lui Tăriceanu nutresc speranţa că PSD nu-şi va pune în aplicare promisiunea de a iniţia o moţiune de cenzură. Ei socotesc că anunţul lui Mircea Geoană face parte din campania internă pe care acesta o duce pentru a-şi asigura un nou mandat în fruntea formaţiunii social-democrate. Liderii PNL se bazează şi pe succesul negocierilor - tot mai dese în ultima vreme - pe care preşedintele Camerei, Bogdan Olteanu, le poartă cu Geoană.
Şefii de filiale, somaţi să-şi aleagă tabăra
Preşedinţii de organizaţii judeţene trebuie să trimită conducerii centrale, până la sfârşitul lunii, o declaraţie de apartenenţă, în care să-şi exprime susţinerea pentru o tabără sau cealaltă. În teritoriu a fost trimisă deja o circulară care îi somează pe şefii de filiale să aleagă de partea cărei grupări îşi vor continua activitatea. Comitetul Executiv al PNL a decis, ieri, ca aceia care trec de partea Platformei să fie îndepărtaţi din funcţii. CEx a găsit o formulă mai elegantă pentru a anunţa decapitarea "rebelilor": la propunerea vicepreşedintelui Puiu Haşotti, organismul a hotărât că vor fi pedepsiţi, conform Statutului partidului, numai preşedinţii de filială care refuză să convoace Delegaţiile Permanente Teritoriale pentru desemnarea participanţilor la Congresul extraordinar din ianuarie.
Parlamentarii GPL s-au separat de grupurile PNL
Senatorii şi deputaţii platformişti au decis să nu mai participe la şedinţele grupurilor parlamentare ale partidului. La Senat, semnatarii Apelului pentru dialogul cu Platforma Liberală au lipsit de la întrunirea săptămânală, protestând astfel faţă de înlocuirea lui Nicolae Vlad Popa pe lista pentru Parlamentul European. Şi platformiştii de la Cameră au luat aceeaşi hotărâre după ce, ieri, grupul i-a înlocuit din funcţiile de vicelideri pe Gabriel Sandu, Cornel Ştirbeţ şi Dumitru Pardău, semnatari ai aceluiaşi Apel. Propunerea de înlocuire a celor trei cu Gheorghe Gabor, Andrei Gerea şi Sandu Capră a fost votată de majoritatea liberalilor. Singurul membru al GPL care a venit la şedinţă a fost deputatul de Prahova Florin Popescu. Platformiştii urmau să decidă, ieri seară, poziţia pe care o vor adopta la moţiunea PSD, dar şi strategia faţă de Congresul extraordinar al PNL din luna ianuarie.
Ghişe, primul care face pasul înapoi
Deputatul PNL Ioan Ghişe, recent reprimit în partid după ce fusese exclus din cauza colaborării sale cu fosta Securitate, a anunţat public, ieri, că se retrage din grupul platformiştilor. El le-a trimis o scrisoare liderilor mişcării, în care a apreciat că modalităţile, mijloacele şi ritmul cu care se urmăreşte realizarea unităţii forţelor de dreapta sunt "eronate". Ghişe a făcut apel şi la ceilalţi parlamentari GPL să se gândească "de mai multe ori" la poziţia pe care o adoptă. "Am fost trimişi în parlament să susţinem guvernul, nu să provocăm o destabilizare politică în România", a arătat deputatul liberal.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite