Tăriceanu l-a "dizolvat" pe Ludovic Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tăriceanu l-a "dizolvat" pe Ludovic Orban
Tăriceanu l-a "dizolvat" pe Ludovic Orban

Liderii PNL au demis conducerile sectoarelor 2, 3, 4 şi 5, decapitând, practic, toată şefia organizaţiei liberale din Capitală Ludovic Orban a fost îndepărtat de la la vârful PNL

Liderii PNL au demis conducerile sectoarelor 2, 3, 4 şi 5, decapitând, practic, toată şefia organizaţiei liberale din Capitală

Ludovic Orban a fost îndepărtat de la la vârful PNL Bucureşti. El nu a demisionat, dar comitetul de coordonare al filialelor municipale a fost dizolvat şi a rămas fără funcţie.

Conducerea liberală a găsit o modalitate mai delicată de a-l mazili pe Orban: i-a demis pe liderii a patru organizaţii de sector care au obţinut rezulate slabe la alegeri.

În acest mod, comitetul de coordonare al filialei municipale, din care făceau parte şi cei patru, se consideră dizolvat. În locul acestuia, se va constitui un organism interimar de conducere, din care vor face parte, potrivit unor surse din partid, premierul Tăriceanu, vicepreşedinţii Eugen Nicolăescu şi Marian Petrache şi preşedinţii sectoarelor 1 şi 6, Vlad Moisescu şi Rareş Mănescu. .

Orban: "Am făcut un pas înapoi"

"Se poate spune că am făcut şi un pas înapoi, un pas foarte mic, pentru că pun deasupra imaginii şi intereselor mele personale obiectivele de ansamblu ale PNL", a spus Ludovic Orban.

"Nu mi-am prezentat demisia, m-am ţinut de cuvânt şi în ceea ce priveşte demisia, şi în ceea ce priveşte percepţia pe care o am, şi anume aceea că felul în care am dus această campanie pe Bucureşti, chiar dacă din punct de vedere cantitativ nu a adus scorul pe care mulţi îl aşteptau, din punct de vedere calitativ a îmbunătăţit considerabil percepţia bucureştenilor asupra PNL şi asupra mea ca lider politic al PNL", a comentat Orban decizia Biroului Politic Central.

El a spus că liberalii au reuşit să găsească o soluţie "care să ducă la reunirea tuturor forţelor şi liderilor din PNL pentru a ridica Bucureştiul şi pentru a-l aduce la o performanţă remarcabilă".

Propunerea votată în BPC i-a aparţinut fostului preşedinte Mircea Ionescu Quintus şi a fost acceptată şi de ministrul transporturilor.

Orban, lăsat pe dinafară

Ludovic Orban nu va mai face parte din comitetul de coordonare al organizaţiei din Capitală. "Nu putem să punem tot partidul să conducă PNL Bucureşti. Cred că trebuie să avem puţin bun simţ, cred că în primul rând sunt preşedinţii de sectoare care trebuie să pună cârca la treabă", a comentat premierul Tăriceanu.

El a spus că, dacă Orban vrea să se angreneze în activitatea fililalei, poate să o facă fără probleme. Potrivit Statutului PNL, comitetul de coordonare al PNL Bucureşti este alcătuit din nouă membri - preşedintele, doi vicepreşedinţi şi liderii de la sectoare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite