UPDATE Regele Mihai vine în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regele Mihai
Regele Mihai

După un întreg scandal, Parlamentul a decis azi să îl invite pe Regele Mihai într-o şedinţă solemnă dedicată zilei sale de naştere. Decizia a fost luată cu 203 voturi "pentru", trei voturi "împotrivă" şi 46 de abţineri. Parlamentarii UDMR au votat alături de Opoziţie, în timp ce democrat-liberalii s-au abţinut.

Doar cinci parlamentari PDL au votat pentru ca Regele Mihai să vină în Parlament, la 25 octombrie: Theodor Paleologu, Mihaela Popa, Cătălin Croitoru, Iosif Blaga şi Ştefan Drăgulescu.

Vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu le-a cerut democrat-liberalilor să accepte invitarea Regelui Mihai tocmai pentru a repara gafa pe care Traian Băsescu a făcut-o atunci când l-a acuzat de "trădare" pe fostul suveran.

El a intervenit în plenul reunit al celor două Camere, după ce liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a propus suplimentarea ordinii de zi pentru a se vota solicitarea de invitare a Regelui, respinsă ieri de Birourile Permanente.

Deputatul PDL Theodor Paleologu i-a rugat pe colegii de partid să voteze pentru socilitarea PNL: "Este o chestiune de obraz. Tocmai pentru că Traian Băsescu a spus ce a spus despre Regele Mihai este o chestiune de obraz. Argumentul că nu mai este şef de stat nu este valabil".

Includerea propunerii PNL pe agenda plenului a fost aprobată cu 191 de voturi "pentru", două voturi "împotrivă" şi 113 abţineri. PDL s-a abţinut, în timp ce UDMR a votat în favoarea suplimentării ordinii de zi.

Ieri, în şedinţa conducerii Parlamentului, liderul deputaţilor PDL Mircea Toader a ironizat propunerea PNL: "Mai bine îl invităm la un pahar de vin". În condiţiile în care UDMR s-a abţinut, PDL şi-a impus punctul de vedere şi a invocat, prin vocea Robertei Anastase, faptul că doar şefii de stat pot transmite mesaje în Parlament.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite